Hírek

2016.12.04. 16:10

A zalai iskola rap videóval tarolt!

Budapest-Zalaegerszeg - A Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO) szakgimnáziumok és szakközépiskolák számára hirdetett nagyköveti programot.

Zalai Hírlap

Az országos pályázat során a diákok megmutatták, miért szeretik a szakmájukat. A programban országszerte 10 település szakiskolái vettek részt, ezek közül három pályázót díjazott a zsűri a LEO évzáró reggelijén, a budapesti Gundel étteremben.

A LEO Nagyköveti program és Szakiskolai pályázat keretében a jelentkezők Miért szeretem a szakmám? címmel saját digitális munkáikkal (videók, prezentációk) mondták el, miért választották az adott szakmát. A beérkezett pályamunkákat a szervezet elnökségi tagjaiból álló szakmai zsűri és az iskolákba személyesen is ellátogató nagykövetek értékelték.

- Nem volt könnyű dolgunk a döntéshozatalkor - mondta Schmidt József, a LEO elnöke. - Az iskolalátogatások során közel 240 diákot értek el nagyköveteink, így bepillantást nyerhettünk mi is a szakiskolák működésébe. Jó volt megtapasztalni, hogy a fiatalok motiváltak a szakmájukat és a jövőjüket illetően, amit az igazán igényes, inspiráló és kreatív pályamunkák is bizonyítanak.

A Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetségének elnöke
Schmidt József, főtitkára Istiván Rita, alelnöke Vágó László és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Széchenyi István Szakgimnázium és Szakközépiskolájának győztes csapata: Némethyné Lövey Zsuzsanna igazgatóval Jónás Gergő, Bencze Balázs, Bóbics Balázs (hiányzik a fotóról Nagy Adrián)  Fotó: Próbakő Kommunikáció

Az első helyezett a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Széchenyi István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája lett. Ők egy rap videót készítettek, amellyel a csapat műhelykorszerűsítést nyert az iskolájának 350.000 forint értékben. Az általuk képviselt korosztály közkedvelt stílusában született szerzeményt a ünnepség résztvevői is meghallgathatták. A győztes pályamunkát Nagy Adrián, Jónás Gergő, Bencze Balázs és Bóbics Balázs, a Széchenyi István Szakgimnázium és Szakközépiskola 11. K osztályos központi fűtés és gázhálózat-rendszerszerelő szakmát tanuló diákjai Jacsó Krisztián szaktanár irányításával készítették. A pályázati kiírás szerint vizuális módon, digitális formában kellett bemutatni, miért fontos a tanulók által választott szakma, hogyan illik ez a létesítménygazdálkodás iparágába.

- A videóval és a rap szöveggel a választott szakmánkra szeretnénk felhívni a figyelmet - mondta Nagy Adrián. - Érdekes, változatos a munka, jó elhelyezkedési lehetőségeket kínál, hiszen hiányszakma és nem utolsó sorban anyagilag is megbecsült .

A középiskolában december 8-án 15 órától a Szakképzés Európai Hetéhez kapcsolódóan szakmai bemutatót tartanak, öt órától pedig a Szakképzésben szerzett élményeim címmel tanítványok munkáiból nyílik kiállítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!