Hírek

2016.12.19. 13:01

Gondatlan favágás: meg is ölhette volna őket az áram, de "csak" áramszünetet okoztak

Nagykanizsa – Egy nem kellő körültekintéssel végzett fakitermelés miatt egész Palin városrész áram nélkül maradt fél órán át a múlt héten.

Horváth-Balogh Attila

Az E.ON sajtóreferense, Varga Ivett szerint a baj okozói örülhetnek, hogy nem történt tragédia. Az esetről figyelemfelhívó szándékkal tájékoztatta lapunkat.

Mint azt Varga Ivett elmondta: 15-én Palin külterületén a délelőtti órákban erdészeti fakitermelő munkálatok zajlottak. Annak ellenére, hogy a munkavégzők közvetlenül a Nagykanizsa-Hahót 22000 voltos szabadvezeték mellett dolgoztak, ezt nem jelezték előzetesen az E.ON felé. Egy nem megfelelően előkészített fadöntés következményeként egy 12 méter magas fa az említett vezetékre dőlt. Mivel a vezeték üzemelt, a gondatlanságból kialakult helyzettel a munkát végzők az életüket is veszélyeztették. Csak a szerencsén múlt, hogy nagyobb baj nem történt, „mindössze” az E.ON 2000 ügyfelét érintő áramszünet lett a felelőtlen tevékenység következménye.

A rosszul döntött fa rázuhant a vezetékre (Fotó: E.ON)

- Kérjük azokat, akik hasonló munkálatokat terveznek, vagy ilyen munkára megbízást adnak, minden esetben egyeztessenek velünk – szögezte le Varga Ivett. – Bizonyos esetekben ugyanis szakfelügyeletre lehet szükség. A felügyeletet adó szakember segít a helyszínen, hogy megfelelő védőtávolságot tudjanak tartani a munkavégzés során a villamosvezetéktől, biztosítva a munkavégzők biztonságát, az áramszolgáltatás zavartalanságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!