Hírek

2016.10.02. 16:49

Gesztenye és borfesztivál

Tormafölde – Több mint 30 csapat készített különféle, ízletes étket az idén már kilencedik alkalommal megrendezett Gesztenye Bor és Toros Fesztiválon.

Korosa Titanilla

Idén  - az előzőhöz képest – szép számmal jelentkeztek csapatok, baráti társaságok, hogy megmérkőzzenek a győztesnek járó vándorserlegért a népszerű gesztenye fesztiválon. A nyárias melegben már délelőtt megteltek a bográcsok: pince pörkölt, gulyásfélék, szüreti kakaspörkölt túrós csuszával, prósza, dödölle készült, de találkozhattunk kakashere pástétommal és többféle gesztenyés étellel is, mint a gesztenyés zöldségleves füstölt csülökkel, a gesztenyés fasírt golyó sajttal, valamint a gesztenyéből, pirított tökmagból, dióból és baconből készült töltelékkel ízesített karaj.

Méhes Zsoltné (balra) és Tamása Fanni például „hétköznapi” sült gesztenyét is kínáltak a látogatóknak a sütemények mellett

Kora délután tartották a rendezvény ünnepélyes megnyitóját, melyen Hajdu László polgármester mellett Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselő is köszöntötte a látogatókat és a főzőverseny résztvevőit.

Ezt követően kulturális műsor kezdődött, majd eredményt hirdettek az étkek versenyén.

A zsűri kiemelte: örömteli, hogy a fiatalok is kipróbálják magukat a főzőversenyen - igaz a tálalásra jobban oda kell figyelniük - de ez ne törje le lelkesedésüket. A versenyen két első helyet osztottak ki, egyiket a Borsos Hűtőház csapatának, akik számos gesztenyés ételt és süteményt készítettek, a másikat és a vándorserleget a Lakoshegyi sógorok csapata nyerte el.

A továbbiakban folytatódott a kulturális program, az este folyamán pedig érkeznek sztárvendégek is a fesztiválra, ahol tűzijáték is várja a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!