Hírek

2016.02.03. 18:36

Gazdit keresnek - rajtunk múlik, sorsuk jobbra fordul-e

Zalaegerszeg – Négy kutya, négy sors, egy közös vágy: igazi otthonra és benne egy szerető gazdira találni...

Varga Lívia

Ezúttal a Zala Megyei Járőrszolgálat védencei közül mutatunk be négyet. Rozi kutya ismerős lehet olvasóinknak, hiszen január 29-i számunkban írtunk szabadulásáról. A másfél éves kutyalány eddigi életében egyméteres lánc végén sínylődött, s bár úgy tűnt: végre rámosolyog a szerencse, az örökbe fogadó család kutyája támadta, így ismét gazdikeresővé vált. Rozi, bár sok szeretetet nem kapott életében, mégis nagyon kedves, hízelgő, embercentrikus kutya, lakásban is ideális társ. Közepes testű, ivartalanítva van.

A bűbájos Rozi sok szeretetet nem kapott eddigi élete során
Fotó: Katona Tibor

Maci idős gazdája meghalt, ő pedig hétévesen teljesen magára maradt. Rövid láncon, az időjárás viszontagságainak kitéve, minősíthetetlen körülmények közt tengeti életét. A szomszédok azért hívták ki az állatorvost, hogy altassa el, de ő inkább beoltotta, így most gazdit keres. Maci közepes termetű, nyugodt kan kutya, ám meglehetősen bizalmatlan, de ez hamar legyőzhető.

Maci hétévesen maradt magára. Csak egy új gazdiban bízhat...
Fotó: Zala Megyei Állatvédelmi Járőrszolgálat

Lady szintén ismerős lehet olvasóinknak, hiszen beszámoltunk már hányattatott sorsáról. Az állatvédők rendőrökkel mentették ki korábbi tulajdonosaitól. Másfél méteren élt, a lánc belenőtt a nyakába. Megtalálásakor alig nyomott 16 kilót, s a hosszan tartó éheztetéstől sajnos megvakult. Árnyakat lát, megismert, feltérképezett helyén jól tájékozódik. Egy éve van a járőrszolgálatnál. Lady, nevével ellentétben, kan, a macskákat nem szereti, szuka kutyákkal jól kijön, a kanokkal viszont nem, ezért egyedüli vagy ivartalanított szuka mellé ajánlják. Jó lenne, ha végre szeretetben és boldogságban élhetne...

Lady megvakult az éhezéstől. Jó lenne, ha végre szeretetben  élhetne
Fotó: Zala Megyei Állatvédelmi Járőrszolgálat

Néró egy lánc végén sínylődő, jobb sorsra érdemes, gyönyörű, békés német juhász, ám addig esélye sincs a szabadulásra, amíg nem jelentkezik érte egy gazdijelölt. Néró hároméves, barátságos kan.

Néró most is egy lánc végén sínylődik. Megmentené valaki...?
Fotó: Zala Megyei Állatvédelmi Járőrszolgálat

Aki társául fogadná a bemutatott kutyák valamelyikét, a 30/215-26-41-es számon érdeklődhet róluk 15 óra után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!