Hírek

2017.04.28. 11:27

Futás a korán érkező babákért - Start május 7-én, a falumúzeumban

Május 7-én, vasárnap 9 óra 20 perckor vesz rajtot a Göcseji Falumúzeumból a koraszülöttek támogatására szervezett jótékonysági futás, a Másodszor is célba érünk!

Magyar Hajnalka

A Zalaegerszegtől Keszthelyig tartó, közel 60 kilométeres futóprogramról pénteken tartottak sajtótájékoztatót a polgármesteri hivatalban.

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, fontos számukra a szervező Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány támogatása, amit az is kifejez, hogy Futokraták néven az önkormányzat saját csapatot indít a váltóversenyen.  Dr. Gárdos László, az alapítvány elindítója megköszönte a megyét átszelő útvonal által érintett városok és falvak segítő hozzáállását, valamint a szervezők és az útvonal biztosításában közreműködők munkáját.

Bérces Edit, Balaicz Zoltán, dr. Gárdos László és Lőrincz Endre a sajtótájékoztatón. Előttük Fehér Luca
Fotó: Magyar Hajnalka

Az egyéni és csoportos nevezésre egyaránt módot kínáló verseny fővédnöke Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő. Mint Bérces Edit védnök, világbajnok ultramaratoni futó elmondta, 9 társával részt vesz a versenyen az olasz Ivan Cudin Európa-bajnok ultramaratoni futó is. Mellettük még számos jeles sporttárs csatlakozik, köztük Rudolf Tamás magyar bajnok.

A koraszülött gyerekek számára külön "mentőautó üldöző" versenyt indítanak a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum szökőkútjától a főtérig, emellett még több, rövidebb távú betétverseny gazdagítja a választékot. Ugyancsak összemérik gyorsaságukat és kitartásukat a honi gyermekklinikák orvosai, mentősei, szakdolgozói.

A pályát kijelölő Lőrincz Endrétől megtudtuk, idén még kevesebb aszfaltozott szakaszt érint az útvonal, ám ez néhány plusz domb megmászását jelenti a futóknak. A zalaegerszegi falumúzeumtól szirénázó mentőautó felvezetésével indulnak el a futók, akiknek száma a szervezők reményei szerint a tavalyi 300-at is meghaladja majd. A terep Csácsban válik dombossá, majd folytatódik Nemesapári, Gyűrűs, Kallósd, a zalacsányi golfpálya, Kustány, Egregy és Hévíz érintésével Keszthelyig. Az útvonalat mindvégig a  Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány jelképéül választott macifigurák jelzik. A cél a keszthelyi főtér, ahol finom falatok és színes programok, koncertek várják a befutókat.

A sajtótájékoztatón részt vett a 8 éves Fehér Luca triatlon bajnok is, aki koraszülöttként látta meg a napvilágot, ám mára sorra nyeri a sportversenyeket. Mint édesanyja, Plótár Evelin elmondta, Luca 3 éves kora óta úszik, a triatlont pedig 5 évesen kezdte. A sportban elért kimagasló eredményei mellett népdaléneklésben is remekel, s mindemellett kitűnő tanuló. Természetesen ő is ott lesz a "profi" résztvevők között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!