Hírek

2015.07.22. 11:14

Fogadj örökbe egy virágcsokrot egy mosolyért

Nagykanizsa – Gerbera, rózsa, liziantusz, krizantém és szegfű. Ezekből a virágokból kötött 15 csokrot rakott ki Lukács Andrea virágkötő a város több pontjára a „Fogadj örökbe egy virágcsokrot!” elnevezésű kezdeményezés alkalmából.

Benedek Bálint

Lukács Andrea virágkötő az Erzsébet tér több pontjára rakott ki virágcsokrokat

Az érdekes, hazánkban eddig ismeretlen akcióval virágkötők azt üzenik a világnak, hogy a virág és a mosoly mindenkinek jár. Az ötlet Írországból származik, ahol két kislány hazavitt egy az utcán talált csokrot, majd a szüleik feltöltöttek róluk egy fényképet az internetre. Az angyali mosolyuk pedig mindenkit lenyűgözött.

Czinki Jánosné Éva mosolyogva szedte fel a virágcsokrot

- Szeretteink gondoskodását, barátaink támogatását természetesnek vesszük és elfelejtjük megköszönni, meghálálni egy virággal vagy egy mosollyal – mondta Lukács Andrea virágkötő. – Egy dunsztosüveg vízben raktam virágokat különféle buszmegállókhoz, a kórház környékére és az Erzsébet térre is. A virágokat nemcsak megcsodálni lehetett, de a megtaláló hazavihette magának vagy megajándékozhatott egy számára különleges embert is.

Így tett a kanizsai Czinki Jánosné Éva is, aki édesanyját lepte meg a csokorral. Szerinte szép gesztus a virágkötők részéről, hogy ingyen, ilyen ötletes köntösbe bújtatva gondolnak az emberekre. Néhány járókelőt meglepett a csokrok látványa, sokak azt gondolták átverésről van szó.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!