Hírek

2016.07.15. 15:05

Focipálya a zalacsányi ovisoknak

Focipályát adtak át pénteken délután az óvoda udvarán. A zalacsányi gyerekek nem csak a foci alapjaival ismerkedhetnek az új szabadtéri sportlétesítményben, több más labdajátékot is kipróbálhatnak. Az óvoda sporteszközökkel is gazdagodott, az óvodapedagógusok pedig szakmai képzésen vettek részt.

Keszey Ágnes

A támogatással elkészült focipálya átadásán Nagy Lászlóné polgármester, Manninger Jenő miniszteri biztos és Bogdán Bianka (a  Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat egykori tagja által alapított ) Ovi-Foci Közhasznú alapítvány irodavezetője mondott beszédet.

Fotó: Keszey Ágnes

A szalagátvágással ők adták át a pályát, melyet  Major István plébános szentelt meg. A közel zalacsányi óvodás harminc óvodás nem csak a focival ismerkedhet. A programban - melynek keretében elkészült a multifunkcionális pálya - szakmai képzésben részesült óvónőik segítségével játszhatnak, mozoghatnak az eddiginél többet, s  a  kézilabda, a tenisz, a tollaslabda alapjait is elsajátíthatják.

Fotó: Keszey Ágnes

A  mozgásfejlesztés is aktívabb lesz az óvodában, például olyan eszközök is kerültek az intézménybe, melyek a gyerekek  a koordinációs képességét javítják.

Fotó: Keszey Ágnes

A zalacsányi gyerekek egyébként nem csak az oviban rúghatják a labdát, a nagyobbak és a felnőttek  iskola udvarán lévő műfüves pályán is játszhatnak, sportolhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!