Hírek

2017.08.18. 07:14

Finisben a letenyei Mura Menti Napok

Kedden Fekete Nándor orgonaművész vetítéssel egybekötött templomi látványkoncertjével vette kezdetét Letenyén a XXXIV. Mura Menti Napok, Hármashatár fesztivál.

Mirkó Imre

A rendezvényt Cseresnyés Péter államtitkár, Farkas Szilárd polgármester és Dömők József a letenyei kultúra vezetője nyitotta meg.

A szervező Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár (FMHK) igazgatójától Dömők Józseftől megtudtuk, a vasárnapig tartó program szerdán kiálllításmegnyitókkal vette kezdetét.

Csoportkép szimpózium résztvevőivel az Öreg hegyi boronapincénél. Fotó: Mirkó Imre

A Gébárti Alkotóházzal közösen Zala megyei kézműves értékei láthatók, a letenyei népi iparművészek és a helyi festők körének alkotásaival bemutatkozott a Letenyei Értéktár valamint horvátországi festők alkotásai is megnézhetők a hónap végéig a városi könyvtárban megtalálható tárlatokon.

Csütörtökön az Öreg hegyi látványpincénél és környezetében kezdődött a Mura-Art nemzetközi festő szimpózium, amelyen mintegy 20-25 alkotó vesz részt.

(j-b) Zlatko Kolarek horvátországi festőművész, Dömők József igazgató, Zsupán József csesztregi festőművész az Öreg hegyi boronapincénél. Fotó: Mirkó Imre

A horvát művészeken kívül természetesen a Letenyei Festők Köre tagjai is vászonra festik a számukra kedves témát és a tájat. Pénteken a strandszínpadon a Sheba Hastánccsoport lép fel, majd szombaton délután a főtéren kerül sor a Mura Menti Bornapok megnyitó ünnepségére, amely során a XV. Zala Borvidék borverseny eredményhirdetése is megtörténik.

Aznap este Bikini koncert, majd Delta buli lesz a kisvárosban, majd vasárnap az augusztus 20-i ünnepség után a kulturális programokat követően élő koncertet ad a Karthago.

A minden generáció számára szórakozást kínáló Mura Menti Napokon közel 300 fő művészeti tevékenységet folytató alkotó, csoport, fellépő lesz, a monstre programra a tavalyi évhez hasonlóan több mint 10 ezer embert várnak - mondta a Zalai Hírlapnak Dömők József az FMHK vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!