Hírek

2017.04.02. 16:40

Törpék és rímfaragó kérők a férfinapon

Zalaegerszeg, Nova - Két helyszínen is férfinapot tartottak a hétvégén. A főszerep a vidámságé volt.

Fincza Zsuzsa

Zalaegerszeg botfai városrészében húszéves hagyomány, hogy a Lányok-asszonyok klubja április elsején férfinapot tart. A városrész közösségi házában Németh Szilvia köszöntőjében hangsúlyozta, céljuk, hogy kifejezzék szeretetüket azok iránt, akik nélkül kevésbé lenne örömteli és színes a világ.

- A tavasz tele van vidám rendezvényekkel, amelyekre már az év elejétől készülődünk, hetente két este is a próbákkal telik el. Az idei férfinapot a Hófehérke és a hét törpe botfaiasított és felnőttes változatával, egy vidám jelenettel és vadonatúj táncunkkal igyekszünk felejthetetlenné tenni - sorolta Simon Lászlóné, a klub vezetője.

Jelenet a botfai műsorból. Akárcsak az eredeti mesében, a bányából hazatérő hét törpe is "halva" találja Hófehérkét, s különböző módszerekkel próbálják meg életre kelteni
Fotó: Fincza Zsuzsa

Nem fáradtak hiába. Simonné Fejér Tünde Hófehérkéje, Salamon Gyuláné gonosz királynéja, Gaál Cintia királyfija, Gulyás Erzsébet vadásza és a hét törpe: Simon Liliána, Talabér Ilona, Kupó Bernadett, Dömötör Józsefné, Németh Szilveszterné, Olasz Zsoltné, Simon Lászlóné próbára tette a publikum nevetőizmait. Az orosz "néptáncukból" pedig repetát kért a Botfán összegyűlt hálás közönség.

- Minden évben érdeklődéssel várjuk, mit találnak ki a lányok, örülünk, hogy inspirálta őket a mi színvonalas nőnapi műsorunk - összegzett a műsor végén az ünnepeltek táborából Nagy Sándor.

Versben kérték meg Bogi kezét a novai férfinapon, ahol hölgyeket dicsőítő költemény írása is feladat volt. A fiúk dolgát nehezítette, hogy hat szót előre meghatároztak a feladatot kiötlő lányok, s azokat bele kellett foglalni a versbe. Így született a kínrím: "szerelmem nem kopik, mint a fékbetétem, Bogi, légy a feleségem!!!"

A göcseji községben éves váltásban hol nő-, hol férfinapot tartanak, ahol előbb az ellenkező nem tagjai adnak műsort az ünnepeltek tiszteletére, majd következik a fő látványosság, a csapatverseny.

Farkas István (balról) fejőnőnek öltözteti Kovács Zsoltot Nován. A háttérben Domján Péter elegáns báli jelmezt húz magára
Fotó: Gyuricza Ferenc

- Két hónapot készültünk a mai napra - mondta Szalay Cecília, a nap műsorvezetője. - Gyakorlatilag az egész falu azon dolgozott, hogy vidám, hangulatos programmal köszöntsük a férfiakat, és persze a helyi közösséget is.

Az idei versenyen hat csapat vett részt, köztük a helyi futballistákból verbuvált Novai SE. Címvédőként kötelezte őket a részvétel, és egyetlen ponttal ugyan, de ezúttal is ők voltak a legjobbak.

- Nagyon jól éreztük magunkat, s egyáltalán nem voltak nehezek a feladatok - fogalmazta meg társai nevében Domján Péter. - Végülis nem kellett mást csinálni, csak azt, amit amúgy is szoktunk: táncolni, énekelni, inni, valamint női ruhákba bújni - nevetett. - A legjobban az éneklés ment, a legnehezebb a rímfaragás volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!