Hírek

2017.07.09. 12:31

Fejleszteni szeretnék a konyhát

ZALAKAROS - Pályázatot nyújt be a közétkeztetés fejlesztéséhez a fürdőváros önkormányzata – döntött minapi ülésén a képviselő-testület.

Horváth-Balogh Attila

Az önkormányzat a fejlesztés keretében a közkonyhát modernizálná, konyhai gépek, eszközök, bútorok, berendezési tárgyak, felszerelések, hűtők beszerzésével.

A közkonyhában átlagosan napi 472 adag étel készül, ellátja a gyermekétkeztetést az általános iskolában tanulók, az óvodások, bölcsődések részére, a munkahelyi étkeztetést a köznevelési intézményekben, bölcsődében, valamint a szociális étkeztetést Zalakaros, Zalamerenye, Garabonc és Balatonmagyaród területén. A konyha az általános iskolával közös épületben található, mely 1990-ben épült. 2012-ben teljeskörűen felújították, így építészeti felújításra nincs szükség.

A pályázat a leamortizálódott konyhai gépek, berendezések, eszközök cseréjére, illetve a hiányzó eszközök beszerzésére irányul, továbbá étkezői bútorok beszerzésére a férőhelybővítés céljából. Többek között vásárolnának konyhai üstöt, nagy teljesítményű mikrosütőt, grillsütőt,  székeket, asztalokat, csaknem 13 millió forint értékben. A 85 százalékos támogatottságú pályázathoz majdnem 2 millió forint önrészt biztosít az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!