Hírek

2017.04.19. 15:10

Folytatódik és szélesebb elérhetőséget kínál a riportsorozat

Zala megye - A Zalai Hírlap vasárnapi kiadása immár szombatonként jelenik meg, s mivel e változás lehetővé teszi, hogy minden kedves olvasónk számára elérhető legyen a lap, nagy sikerű turisztikai sorozatunk is egyre szélesebb közönséghez juthat el.

Zalai Hírlap

A Vasárnapi Zalai Hírlapban megjelenő sorozat kétségkívül sikertörténet. „Mert az Ön faluja is rajta van a térképen” címmel hirdette meg a Zalai Hírlap 2016-ban azt a riportsorozatot, amelyben a zalai települések turisztikai erőfeszítéseit, eredményeit dolgozzuk fel látványos képi kiegészítésekkel a vasárnapi (április elseje óta szombatonként megjelenő) számainkban. A sorozat elindításával az volt a célunk, hogy segítsük a zalai falvak turizmusba való bekapcsolódását, bemutassuk a települések történetét, tárgyi emlékeit és természeti szépségeit, s mindazokat az értékeket, amelyeket láttatni szeretnének. E héten szombaton, a balatongyöröki riporttal már a 65. zalai település szerepel a sorozatban, s további jelentkezők is kérték községük turisztikai törekvéseinek bemutatását az országosan egyedülálló feldolgozásmóddal. A riportokhoz eddig több mint 6000 fotó jelent meg a vasárnapi lapban és zaol.hu portálunkon, s szinte a világ minden részéből érkeztek visszajelzések elszármazott magyaroktól, akik örömmel fedezték fel az interneten a szép zalai tájakat, s olvastak egykori szülőfalujukról.

Műemlék házak Balatongyörökön, sorozatunk következő helyszínén Fotó: Győrffy István

A Zala megyei önkormányzat segítő közreműködésével a cikkek online változatának linkjei immár a megye honlapján, a www.zala.hu-n is megjelennek a Turizmus / Falvak kínálata rovatban.

A megyei önkormányzat honlapjáról is elérhető a riportsorozat

A faluriport projekt ötletgazdája és kivitelezője Győrffy István újságíró, a PLT és a Zalai Hírlap nyugalmazott főszerkesztője, akinek közbenjárására a sorozatba idén jelentkezett községek már július 30-ig „lefoglalták” oldalukat a vasárnapi Zalai Hírlapban. Természetesen továbbra is minden olyan zalai falu jelentkezését szeretettel várjuk, amelynek vezetése a megye széles közvéleményével - sőt a zaol.hu és megyei portál jóvoltából azontúl is - szeretné megismertetni a helyi történelmi, természeti értékeket, szépségeket, illetve azt, hogy miként próbálnak hasznot remélni a turizmus kínálta lehetőségekből. Ennek egyik fontos sarokköve a települések ismertsége, amit a sorozat nyújt számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!