Hírek

2016.11.03. 15:07

Erzsébet-program pályázatok nyílnak

Zalaegerszeg– Év végéig a lakosság két csoportja, két turnusban pályázhat még az Erzsébet-program jelenlegi, és decemberben megnyíló kedvezményes üdülésre szóló lehetőségeire.

Hajdu Péter

Erről dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott adott tájékoztatást tegnap a kormányablak Erzsébet-programmal foglalkozó ügyfélterében.

Dr. Sifter Rózsa: Két évig, 2018. december 20-ig használható fel a támogatás Fotó: Katona Tibor

A kiírástól kezdve egy hónap áll rendelkezésre az üdülési támogatásokra szóló kérelmek benyújtására. Az egyik lehetőség október 20-án nyílt meg, és november 20-ig lehet rá pályázni a nyugdíjasoknak és a fogyatékkal élőknek. A második ütemben a nagycsaládosok pályázhatnak, számukra december 1-jétől 30-ig áll rendelkezésre a lehetőség.

– Idén újdonság, hogy a pályázat nyertesei két évig, 2018. december 20-ig használhatják fel az üdülési támogatást. A pályázatokat továbbra is elektronikusan lehet benyújtani az Erzsébet-program integrált keretrendszerében, ami a www. erzsebetprogram.hu honlapról érhető el – közölte az új lehetőségekről a kormánymegbízott.

Dr. Sifter Rózsa elmondta, a kormányablakok ügyintézői segítséget nyújtanak a pályázatok benyújtásában és a szállásfoglalásban is. Zala megyében összesen hét kormányablakban, minden járási székhelyen és Hévízen lehet ilyen igénnyel jelentkezni. További zalai vonatkozása a témának, hogy a programban már zalai üdülési lehetőségek is megjelentek, Zalakaroson, Hévízen és Lentiben.

A kormánymegbízott az Erzsébet-programról elmondta, hogy 2012 óta kiemelt figyelmet fordít a nyugdíjasok, a fogyatékkal élők és a nagycsaládosok kedvezményes üdültetésére.

Az elmúlt években 800 ezer személy, közülük 400 ezer gyermek részesült az üdülési kedvezményben, és ha a kormányablakok segítségével továbbra is hasonló sikere lesz a programnak, akkor 2017-ben várhatóan meghaladja az egymilliót az igénybe vevők száma.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány idén már februárban is kiírta a pályázatot, arra több mint 150 ezren jelentkeztek, 30 ezerrel többen, mint 2015-ben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!