Hírek

2016.06.26. 16:10

Erdőkön át kisvasúttal

Csömödér - Kisvasutas utazás, géppark és vasútmodell bemutató, játszóház, kreatív foglalkozások és bűvész is várta azokat, akik ellátogattak szombaton az állami erdei vasút csömödéri állomására.

Korosa Titanilla

Az erdei kisvasút napján a diesel- és a gőzmozdonyos járat a megszokottnál nagyobb gyakorisággal indult el Csömödérből Lentibe és Kistolmácsra, hogy a vonatozni vágyó utasok csatlakozhassanak a programokhoz.

Lattensteinné Baráth Andrea és lánya, Flóra a gőzmozdonyos járattal érkeztek meg Lentiből a csömödéri állomásra Fotó: Korosa Titanilla

A nyári melegben a nyitott panorámakocsik igencsak előnyösnek bizonyultak, és a fotósok számára is kínálkozott a nap folyamán lehetőség, hiszen külön kocsi indult el azokkal, akik a természet szépségeit kívánták megörökíteni. A meleg ellenére már a délelőtti megnyitóra szép számmal érkeztek látogatók.

Lattenstein Zoltán feleségével és két gyermekével a Veszprém megyei Nemesszalókról érkezett. Mint mondta: Lentiben szálltak meg és kifejezetten erre az alkalomra érkeztek Zalába, szerették volna kipróbálni a kisvasutas utazást. A programon való részvétel a szórakozás mellett ajándék is, hiszen fiuk, Sámuel harmadik születésnapját ünnepli.

A megnyitón Kovács Ferenc, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta: a kisvasút mintegy 100 éves múltra tekint már vissza, a folyamatos üzemeltetés mellett további újításokat is terveznek a jövőben. Ezzel kapcsolatban köszöntőjében Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő arról szólt, hogy a térséget érintő Mura-programban a vidék és a kisvasút további fejlesztése is szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!