Hírek

2017.07.30. 16:50

Énekes produkciók és szórakoztató műsorok - Így telt a várföldei falunap

VÁRFÖLDE Szórakoztató műsorok, többnyire zenés-énekes produkciók töltötték ki a falunap programját szombaton délután a mintegy 170 lakosú dél zalai kisközségben.

Gyuricza Ferenc

A színpadi előadásokat megelőzően előbb Gerics Istvánné polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd ezt követően a helyi sportkör tagjai mondtak köszönetet az elmúlt húsz évben végzett munkájáért Bekő Sándor elnöknek.

- A falunap községünk legjelentősebb, s általában a legnagyobb érdeklődéssel kísért rendezvénye - mondta lapunk érdeklődésére a polgármester. - Korábban ősszel tartottuk, a többször előforduló rossz időjárás miatt azonban változtattunk az időpontján, július végére tettük azt.

Az énekes Csöndör Tünde és zenész társa, Németh István retro-slágerekkel szórakoztatták a közönséget Fotó: Gyuricza Ferenc

Az idei falunapon elsőként a szombathelyi Csöndör Tünde énekes és billentyűs hangszereken játszó zenész társa, Németh István lépett színpadra, ők retro-slágerekkel szórakoztatták a jelenlévőket. Ezt Kárász Tímea Fatima sanzon-előadása követte, de a későbbiekben egy zumba bemutatót is láthattak az énekesnőtől és csapatától, valamint közben a letenyei Mákvirág citerazenekar is fellépett. A rendezvény sztárvendége a Sramli Kings együttes volt.

Gerics Istvánné azt is hozzátette: vannak egyéb rendezvényeik is, kora ősszel tartják a szüreti felvonulást, s azt követi a szépkorúak találkozója, amit mindig az idősek világnapja alkalmával szerveznek meg. A polgármester emellett beszélt a fejlesztési elképzeléseikről is, jelenleg éppen egy pályázat elbírálására várnak, egy régi, romos állapotú lakóépület és a hozzá tartozó pajta felújításával terveznek közösségi teret kialakítani a településen. Az elképzelt beruházás előkészületi munkáira kaptak is 900 ezer forintot, ezért bíznak abban, hogy az épület átalakítására, illetve felújítására is elnyerik a megigényelt támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!