Hírek

2017.08.09. 13:05

Emlékeznek a kanizsai srácra aki vicces önéletrajzot töltött fel a netre? - Megkerestük!

Humoros és kreatív. Budavölgyi Bálint speciális önéletrajzi honlapot készített. Az oldalon arról győzködi a leendő munkáltatókat, hogy ő a legjobb választás.

Benedek Bálint

Ahogy arról már korábban is írtunk, Budavölgyi Bálint, nagykanizsai fiú humoros önéletrajzi honlappal tarolt a világhálón.

„Budavölgyi Bálint vagyok, 25 éves nagykanizsai junior webprogramozó. Körülbelül fél éve szerettem bele a programozásba, azóta kódolva kelek és fekszem. Szerencsére ezalatt az idő alatt sikerült szereznem 37 év releváns munkatapasztalatot, és megtanultam tömérdek hasznos és izgalmas tényt. Tudta Ön például, hogy ha az önéletrajz tartalmaz legalább egy családi fotót, az 100 százalékkal növeli a jelentkező esélyét az állás megszerzésére?” - ezt írja többek között a honlapján.

Fotó: A szerző

Megkerestük a fiatalt, aki elmondta: bárhonnan végezhető szellemi munkát szeretett volna, így elkezdett webprogramozást és online marketinget tanulni.

- A terv az volt, hogy elkészítek néhány internetes oldalt referenciaként, s ezekkel jelentkezek - mesélte Bálint. - Az első projekt közepén két állást fedeztem fel. A baj az volt, hogy sem munkatapasztalatom, sem referenciamunkám nem volt, így elővettem a kreativitásomat. Ekkor alkottam meg egy honlapot, melyen humoros körítéssel tettem közzé az önéletrajzomat, s mindezt feltöltöttem a Facebook-ra.

Fotó: A szerző

A grafikonokkal, ábrákkal és fényképekkel tűzdelt önéletrajzból többek közt kiderül, hogy a fiatal kedvenc időtöltése a szóló tandemkerékpározás és a húrelméleten való morfondírozás mellett a zenélés. Játszik gitáron, mandolinon, páratlan énekhanggal is rendelkezik, melyről videóbizonyítéka van. Erősségei közé tartozik a kimeríthetetlen ötletarzenál, a billentyűkombinációk ismerete, s azt is ígéri, hogy szülési szabadságra sem megy jó pár évig. Gyengeségei: fél a fogorvostól, csak részegen beszél csehül. Továbbá hisz az ősi hajótörötti bölcsességben: „Vegyenek már fel, könyörgöm!”

Bálint álmában sem gondolta volna, hogy ekkora népszerűségre teszt szert a honlapjával. Jelenleg 94 olvasatlan email van a fiókjában. Nagyon úgy tűnik, az emberek többségének van humorérzéke, s ezért hamarosan neki is lesz munkája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!