Hírek

2016.12.27. 09:23

Szabadban töltötte az éjszakát, sértetlenül került elő az idős néni

Manyi néni majdnem egy napot töltött a szabadban, és otthonától pár kilométerre, sértetlenül került elő, köszönhetően az egerszegi rendőröknek.

Arany Gábor

A 89 éves asszony hétfőn dél körül indulhatott el a Zalaegerszeg keleti határában, a Henye-hegyi kápolna alatt lévő otthonából. Lánya délután vette észre eltűnését és hat óra előtt jelentette be a rendőrségre. Minden mozgósítható rendőr az idős nő keresésére indult, az akcióhoz a polgárőrök is csatlakoztak. Több tucatnyian járták a környéket éjfélig, majd reggel folytatták a keresést. Kedden délelőtt jártunk a Cserlap dűlői háznál, ahonnan a kutatás indult.

– Nagyon jó fizikai állapotban van Manyi néni, ellát a ház körül mindent, de térben-időben már nem jól tájékozódik – fogalmazott a szomszédjában lakó Németh Károly. –

Épp ezért a kertkaput mindig zárva tartotta Manyi néni lánya, nem tudom, most miként mehetett ki. Délelőtt együtt voltak a városban, talán az zavarhatta meg, és vissza akart menni, mert ha elindult, mindig oda igyekezett, és nem tért le az útról sem – mondta.

 

Emiatt a keresést kiterjesztették a Manyi néni által a városban felkeresett helyekre, a 76-os út mentén is kutattak utána, és végül az eredmény nem maradt el. Kedden tizenegy óra után pár perccel érkezett a hír, hogy a Cserlapi dűlő északi folytatásban, a Pethőhenyére vezető úttól nem messze, kivágott fák mellett találták meg Manyi nénit, aki azt mondta a rábukkanó rendőröknek, hogy a zöldségeket akarta kigyomlálni, ezért indult útnak, és azt sem tudta, hogy már kedd van.

A mögötte hagyott hideg éjszaka ellenére nem látszott rajta, hogy megviselte volna a kaland, a rendőrök hazaszállították és a orvost hívtak hozzá, hogy vizsgálja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!