Hírek

2016.10.21. 08:43

Eltévedtek a TEK-esek Karmacson, amikor a Teréz körúti robbantó apjának házát keresték?

Mintegy harminc TEK-es gépjármű kóválygott Karmacson, amikor a Teréz körúti robbantó szülői házát keresték - állítják a facebookon olvasóink.

Munkatársainktól

Szerdán este elfogták a Teréz körúti robbantót, ami nagyszabású nyomozást indított el az elkövető szülőfalujában is. Az alábbiakban összefoglaltuk a Teréz körúti robbantó elfogásának eseményeit.

 

 

Szerda, Keszthely

Lezárták a keszthelyi Csík Ferenc sétányt a TEK emberei >>

Hajdu János vezérőrnagy elmondta: a férfi az autójában várakozott a Balaton parti Csík Ferenc sétányon, egy, a forgalomtól elzárt területen. Munkatársunk a helyszínen tanúja volt annak, hogy egy piros személyautót átvizsgálnak a sétány lezárt részén a nyomozók. Hajdu János hozzátette: tűzszerészi vizsgálat után a műveleti egységek behatoltak egy házba, ahol "más célszemélyt nem találtak"; ezután a feltételezett elkövetőt Budapestre szállították.

Szerda, Karmacs

A keszthelyi akcióval párhuzamosak Karmacson is felvonult a TEK, a Teréz körúti robbantó szülői házát vizsgálták át >>

Karmacson az emberek egymásnak mesélték, mit láttak, vagy mit hallottak, s bár portálunk kérdéseire is válaszoltak, többségük nem szerette volna elárulni nevét: - Mi nem annyira hisszük el, hogy akit elvittek, az tette - nyilatkozták.

Kelemen Istvánt, Karmacs polgármestere érdeklődésünkre elmesélte, előzetes értesítést ő sem kapott az akcióról, de hatósági tanúként figyelemmel kísérte az eseményeket.

 

Csütörtökön kiadták a hivatalos sajtótájékoztatást >>

Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú, ezidáig büntetlen előéletű fiatalembert a Teréz körúti robbantással összefüggésben - jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Keresztes Imre főügyész.

 

Még aznap megjelentek a gyanúsított elfogásáról a képek is >>

Keresztes Imre elmondta: a fiatalember a gyanúsítás ellen és őrizetbe vétele ellen is panasszal élt, ugyanakkor a főügyészség kezdeményezi előzetes letartóztatását.

MTI fotó: Szigetváry Zsolt

Beszámolt arról is, hogy a gyanúsított a felvételek alapján egyedül követte el a bűncselekményt, a nyomozás során nem merült fel, hogy bérgyilkosként robbantott volna.

 

Újságírónk a helyszínről közölt exkluzív képet a karmacsi házról >>

Sikerült beszélnünk annak karmacsi hegyoldalban lévő ingatlannak a tulajdonosával, ahol szerdán házkutatást tartottak, ám nem kívánt semmit elmondani a történtekkel kapcsolatban.

 

Emlékeztető

A rendőrség videója a robbantásról:

 

A karmacsiak visszahúzódónak ismerték a gyanúsítottat >>

Az MTI által megszólított karmacsiak közül egy férfi - aki szomszédja a családnak - azt mondta: az elmúlt 10-15 napban többször is látta a "magának való" fiatal férfit, és nemcsak otthona környékén, de a faluban is. Azt többen is elmondták, hogy a történtek miatt leginkább a fiatal férfi családját sajnálják, hiszen a gyanúsítás leginkább nekik árthat, az ő életüket nehezíti meg főként ez a teher.

 

Péntek délelőtt megtörte a csendet a gyanúsított apja >>

Pénteken délelőtt telefonon ismét beszéltünk vele, s továbbra sem szeretne semmit hozzáfűzni az esethez. Annyit mondott:  „Nem tudom elképzelni, hogy a fiam követte el a tettet” -mondta a robbantással gyanúsított férfi édesapja.

"Nem volt robbantás Karmacson"  – mondta Kelem István, polgármester Fotó: Keszey Ágnes

Nem sokkal később nyilatkozott a település polgármestere >>

Nem volt robbantás Karmacson  – mondta a polgármester.

„Szeptemberben volt egy akkora durranás, hogy az összes cserepem elmozdult, le is cseréltük – mesélte egy asszony” – olvasható az index.hu-n. A híroldal szerint „a robbanást mások is hallották a hegyen, amelynek tetején, a lakott résztől távolabb álló háztól jött."

A hírrel kapcsolatban megkerestük Kelemen Istvánt, Karmacs polgármesterét, aki szerint az ilyenfajta híreket erős fenntartással kell kezelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!