Hírek

2017.08.08. 11:39

Először szervezték meg a térségi találkozót

ZALASZENTGRÓT Az aranyodi részönkormányzat a járás Idősek Tanácsának közreműködésével első alkalommal szervezte meg szombaton a nyugdíjasok térségi találkozóját.

Szalay Csaba

A kánikula ellenére sorra érkeztek a környékbeli települések művészeti csoportjai a kultúrház mögötti pályán felállított sátorba. Vári Mária, a részönkormányzat vezetője megnyitójában elmondta, a nap folyamán a közönség láthatja, mit tud az előttük járó korosztály, fontos cél volt, hogy a legkisebbek is lássák a szüleiket, nagyszüleiket a színpadon.

Vári Mária köszönti a résztvevőket Fotó: Szalay Csaba

A rendezvényen fellépett a zalabéri Nyugi Kör, a Szentgrót Táncegyüttes, valamint gyermekeknek szóló vidám dalokkal Belényesi Barnabás Mihályfáról. Nagy sikert aratott a kilencedik évében járó Európa-bajnoki ezüstérmes, a szentgróti Nagy Véda akrobatikus táncával, ő az egerszegi Albatrosz Sport és Tánc Egyesület tagja.

A Szentgrót Táncegyüttes lendületes tánca Fotó: Szalay Csaba

Nagy nevetés kísérte a Türjei Nyugdíjas Klub vidám táncait. A Kis Karatékák bemutatója után a szentgróti Nőklub vezetője, Lukács Éva szavalt. A bemutató a Black and Proud Énekegyüttes gospel és soul dalaival zárult.

A közönség egy része Fotó: Szalay Csaba

Közben felszolgálták az ízletes és tartalmas babgulyást, amit Takács Csaba, az Idősek Tanácsa és a részönkormányzat tagja főzött. A kultúrházban ezalatt Vikár Tibor zalabéri helytörténeti kiállítása és a szentgróti Nőklub kézimunkái mellett a mozgássérültek megyei egyesületének tárlata volt látható.

A türjeiek vidám tánca Fotó: Szalay Csaba

Elismeréssel illették az egyesület ifjú tagjának, Végh Martinnak a kerámiáit, aki kívánságra poharakra gravírozott. Este a Görcs Fivérekkel kezdődő bál előtt Vári Mária elmondta, jövőre az egész járásra szeretnék kiterjeszteni a találkozót, mert fontosnak tartja, hogy a térségben élő emberek megismerjék egymást, beszélgessenek, barátkozzanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!