Hírek

2015.07.02. 09:24

Elítélték a volt piarista tanárt

Nagykanizsa – Végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a járásbíróság a piarista iskola volt tanárát, mert meg nem engedhető módon viselkedett diákjaival.

Arany Gábor

A piarista iskolában  2009-től dolgozó teológus, hittanár földrajzot és kémiát tanított.  A 36 éves N. Gábor Tamás több gyermekhez próbált meg nem engedhető módon közeledni.

Az egyik 13 éves diákfiúnak például a szexuális szokásait firtatta, e témakörben kezdeményezett vele társalgást. Hasonló jellegű érdeklődést tanúsított egy 16 éves fiútanuló iránt is, neki az interneten tett szexuális tartalmú célzásokat. Mindezek történtek az elmúlt évben.

A tanár viselkedésével károsan befolyásolta a fiatalok lelki fejlődését. A történteket beismerő férfit két rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt a napokban 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a járásbíróság és öt évre eltiltotta a tanári foglalkozástól. A döntés jogerős, minden érintett tudomásul vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!