Hírek

2016.02.15. 16:19

Elhunyt Boda László

Életének 80. esztendejében elhunyt Boda László nyugalmazott agrárszakember, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke.

Magyar Hajnalka

Boda László 1936-ban született Zalakoppányban. Iskoláit is ott kezdte, majd a keszthelyi Premontrei Gimnáziumban folytatta, érettségi vizsgát a zalaegerszegi Zrínyi-gimnáziumban tett 1954-ben. A Gödöllői Agrártudományi Egyetemen szerzett diplomát 1959-ben. Több mint két évtizedig dolgozott a Mezőgazdasági Szövetkezetek Zala Megyei Szövetségénél, annak titkára is volt a rendszerváltástól 2000 béli nyugdíjazásáig. Ezt követően társadalmi feladatokat vállalt, vezette a Mezőgazdasági Nyugdíjasok Klubját, alapítója volt a csácsi Évgyűrűk nyugdíjasklubnak, s elnöke az Életet az Éveknek Klubszövetségnek.

Boda László

Tizenöt éve kapcsolódott be a Zala Megyei Idősügyi Tanács munkájába, amelynek közel egy évtizedig elnöke volt. Odaadóan szolgálta városvédő és városesztétikai egyesületek céljait, aktív közéleti szerepvállalását 2013-ban Zalaegerszegért Díjjal ismerték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!