Hírek

2016.06.06. 13:33

Életfa gyöngyökből - A thúrys diákok nemrégiben Erdélyben jártak

Nagykanizsa – Rajzkiállítással és gyöngyfűzéssel elevenítették fel székelyföldi útjukat hétfőn a Thúry-tagintézmény tanulói.

Szabó Zsófia

Lukács Judit pedagógus elmondta: a Határtalanul projekt keretében – az utazáson túl – a kézdivásárhelyi Apor Péter Líceummal partnerkapcsolatot is kialakítottak. A székely iskola negyven fős csoportja szintén ellátogatott már Kanizsára. Ekkor közös kézműves foglalkozásokat szerveztek, melyek során rajzok és gyöngyből fűzött, magyar motívumokkal díszített ékszerek készültek.

Az életfát díszíti Németh Loretta (jobbról), Csalló Barbara és Miháczi Rebeka Lukács Judit pedagógus segítségével. Fotó: Szakony Attila

– Ezek immár azt az életfát ékesítik, amit a Nemzeti Összetartozás Napjára alkottunk gyöngyből, a kézdivásárhelyi iskolával karöltve – árulta el Lukács Judit, aki hozzátette: a nagyméretű életfa az intézmény aulájában kapott helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!