Hírek

2017.01.06. 19:25

Együtt a városért - Összefogást kért a polgármester

Zalaegerszeg - A megyeszékhely önkormányzata tegnap este, az Arany Bárány Hotel télikertjében tartotta hagyományos újévi fogadását.

Hajdu Péter

Balaicz Zoltán polgármester újévi köszöntőjében felidézte a gyorsan elmúló év végi ünnepeket, amelyek végén levonjuk az óév történéseinek tanulságait, s ezek birtokában felkészülhetünk az új évre. - Ilyenkor fogadalmakat is teszünk. Azt szeretném kérni, legyen ma este, itt egy közös fogadalmunk: 2017-ben még jobban figyelünk városunkra, közösségünkre, egymásra, magunkra. Előre nem láthatjuk, mit hoz számunkra az új esztendő. De ha 2016-ra visszatekintünk, azt mondhatjuk, volt értelme a munkának - mondta a polgármester.

Balaicz Zoltán ezt követően összefoglalta a 2016-os év fontosabb zalaegerszegi történéseit, eredményeit. Szólt a gazdaságban bekövetkezett fontosabb változásokról, az egyre kisebb munkanélküliségről, ami mellett már a munkaerőhiány a megoldandó feladat. Majd a jelentősebb infrastrukturális változásokról, útépítésekről, a stadion építéséről is szólt. A városnak és gazdaságának további fejlődését lehetővé tevő sok milliárdos beruházási terveket vetítette előre, amelyek részben a Modern Városok Programja, illetve a Településfejlesztési Operatív Program segítségével valósulhatnak meg. Kiemelt két nagy jelentőségű projektet, amelyeknek tavaly dőlt el a megvalósítása. A logisztikai központ és konténerterminál tervezett 4,1 milliárdos beruházását, amire már 1,1 milliárdot biztosított a kormány, valamint a 40 milliárdos járműipari tesztpálya megvalósítását. Ezek jelentőségét a polgármester úgy érzékeltette, hogy mint mondta, általuk felkerül Zalaegerszeg Európa térképére. A közösségi gondolkodás kiteljesedését nevezte meg céljaként a város első embere.

A vállalkozások, a közigazgatás és számos intézmény vezetői, képviselői is részt vettek a fogadáson Fotó: Katona Tibor

- Teret szeretnék adni mindenkinek, aki a közjóért kíván tenni, és másokat is maga mellé tud állítani. Támogatni fogok a jövőben is minden olyan kezdeményezést, ami 60 ezer különböző érdeklődésű emberből, akár időlegesen is, a városa iránt érdeklődő zalaegerszegit farag - mondta egyebek között Balaicz Zoltán.

A hagyományok szerint az újévi fogadáson átadták Zalaegerszeg Innovációs Díját, Nagy Kálmán festőművész alkotásait. A díjat két vállalkozás, a Timbertech Kft., valamint a Csejtei Fém-Vill Kft. vezetői vehették át. Végül Vigh László országgyűlési képviselő mondott pohárköszöntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!