Hírek

2017.06.24. 17:19

Egykori felderítők tizedik találkozója

LENTI Emléktáblát is avattak az egykori 54. felderítő zászlóalj tagjai szombati, jubileumi találkozójukon Bottyán János generális Átkötő utcai szobránál.

Korosa Titanilla

Idén már tizedik alkalommal  találkoztak   a zászlóalj tagjai, akik délelőtt látogatást tettek katonaéletük helyszínén, a zajdai laktanyában, majd felavatták  az emléktáblát, melyet a zászlóalj volt személyi állománya állíttatott.

Szabadi Tamás, az egység volt törzsfőnöke elmondta: a 10. évforduló mellett egy másik jubileumra is emlékeznek ebben az évben.

– Az emléktábla avatására amiatt került sor ez alkalommal, mert a zászlóalj feloszlásának idén van a 30. évfordulója – mondta.

Az ünnepség keretében  megemlékeztek a zászlóalj történetéről is. Elhangzott: 1976-ban települt át a teljes zászlóalj Lentibe Kaposvárról. Az állomány rövid idő alatt elérte a teljes hadrafoghatóságot. A kiképzési feladatokon túl bekapcsolódtak Lenti közéletébe, így a fürdő, valamint a gázhálózat kiépítésébe is.

Az ünnepség végén a résztvevők megkoszorúzták az emlékművet és  mécsest nyújtottak a már elhunyt társaik emlékére.

A felderítő zászlóalj tizedik találkozójára az egység volt hivatásos és sorállománya több generációjának tagjai   is  érkeztek mintegy 50-en, többen családtagjaikkal együtt vettek részt az összejövetelen, mely  közös ebéddel és baráti beszélgetéssel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!