Hírek

2016.10.29. 09:33

DK:Egy éven belül harmadszor javítják a Kossuth utcát

Zalaegerszeg - A Kossuth utca újbóli burkolatjavításáról tartott sajtótájékoztatót szombaton a Demokratikus Koalíció.

Magyar Hajnalka

Egy éven belül harmadszor javítják a Kossuth Lajos utcát, aminek legfőbb oka, hogy a burkolat a jelenleginél jóval csekélyebb forgalomhoz készült - vetette fel Nagy Zoltán, a Zala Megyei Közgyűlés képviselője. Az újbóli lezárás - a dugók mellett - bevételkiesést okoz az érintett kereskedőknek, akikre ráadásul bő egy éve különadót vetettek ki. Tudakolta, vajon kapnak-e valamiféle kompenzációt?

Keresztes Csaba választókerületi elnök jelezte, az út 2006-ban csillapított forgalomhoz készült, a jelenlegi terhelés azonban ennél jóval nagyobb. A város idei közvélemény kutatása szerint a megkérdezettek 76,5 százaléka - a szükséges feltételek teljesülése esetén - pártolná a sétálóutca kialakítását. Arra kérik hát a városvezetést, dolgozza ki az átalakítás pontos tervét, költségvetését, határidejét, mert a belvárosi közlekedést mihamarabb rendbe kell tenni. Amíg ez nem valósul meg, a peremkerületek nem is reménykedhetnek útfelújításban - mondotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!