Hírek

2017.04.25. 09:20

Szabad a karját? - egészségnap a Szent Rafael Kórházban

Zalaegerszeg - Sokadik alkalommal szerveztek kedden ingyenes szűrésekkel kombinált egészségnapot a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban.

Magyar Hajnalka

A főépület előterében a kórház munkatársai vérnyomást, vércukrot és koleszterint mértek, illetve diétás és gyógyszerészeti tanácsokat adtak, a kormányhivatal népegészségügyi szakemberei az önvizsgálati módszereket oktatták, CO és testzsírszintet mértek, továbbá látásvizsgálatra is mód kínálkozott.

Czegő Teréz színművésznő  eredetileg  beteglátogatóba jött... Képünkön pedig már a vércukor méréshez nyújtja a karját Raffainé Horváth Beátának, a traumatológiai ambulancia vezető asszisztensének Fotó: Pezzetta Umberto

- Jó tudni, hogy' áll az ember egészsége, minden alkalmat megragadok, hogy részt vegyek a szűréseken - indokolja érdeklődését az egerszegi Kovács Miksáné. Czegő Teréz, a Hevesi-színház színművésze azonban véletlenül csöppent a rendezvénybe.

Fotó: Pezzetta Umberto

- Beteget látogatni jöttem a kórházba, itt hallottam a szűrésről - avat be a művésznő. - Ha már így alakult, élek is a lehetőséggel...

Fotó: Pezzetta Umberto

Mint dr. Halász Gabriella, a kórház főigazgatója elmondta, amellett, hogy szűrésekkel szolgálják a hozzájuk fordulók egészségvédelmét, bővíteni is tervezik a palettát. Pályázatot kívánnak ugyanis benyújtani egy egészségfejlesztési iroda létesítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!