Hírek

2017.06.19. 12:14

Dutrafüstös tanévzáró Borsfán

BORSFA - A Bánfai Gépgyűjteményben zárták a tanévet a minap a nagykanizsai Bolyai János Általános Iskola 5. B osztályos tanulói.

Horváth-Balogh Attila

Az egész délelőttös programot Bánfai Adrienn, az iskola pedagógusa és édesapja, Bánfai Zsolt, a gépgyűjtemény alapítója szervezte a nebulóknak, akiknek Tóth Péter tűzvédelmi oktatást tartott, s többek közt a legendás magyar traktormárkával, a Dutrával kapcsolatos szellemi és fizikai vetélkedőkön, csapatversenyeken vehettek részt. Sőt, aki kedvet érzett hozzá, akár vezethette is Emmát, az UE 28-as Dutrát, a tanárnő saját traktorját, melyet kalocsai motívumokkal díszített.

– Két éve, mióta a nagykanizsai iskolában tanítok, rendszeresen kihozom a gyerekeket a gépgyűjteménybe, hála Istennek ebben az intézmény vezetése támogat – bocsátotta előre Bánfai Adrienn. – Történelemtanárként honismereti foglalkozásaimon szeretném továbbadni a gyerekeknek a magyar történelmi hagyományokat, melyeknek része egykori legendás traktorgyártásunk és a Dutra márka.

A gyerekek, Emma, és a tanárnő Fotó: Szakony Attila

Arthoffer Áron Gyulának és osztálytársának, Füzék Lilla Franciskának nagyon tetszettek a traktorok.

– Csodálatosan éreztem magam, főleg az tetszett, amikor traktorozhattunk – árulta el a fiatalúr. – Vezettem is a Dutrát és igen jó érzés volt.

Hasonló véleményt fogalmazott meg a kislány is, aki azt mondta: igaziból ilyen magyar traktorokat még nem is látott – mostanáig...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!