Hírek

2015.08.28. 09:23

Duplán is jöhet a gázóraleolvasó - Rendkívüli gázóra-leolvasásokat tart az áramszolgáltató

Zalaegerszeg – Szeptembertől a normál gázóraleolvasás mellett rendkívüli leolvasás céljából is felkeresheti az egyetemes szolgáltatási ügyfeleit az E.ON, tájékoztatta lapunkat a társaság.

Hajdu Péter

Mint érdeklődésünkre Egyházi Nikoletta, a szolgáltató sajtótszóvivője elmondta, az esetenként plusz  leolvasást az teszi szükségessé,  hogy  2016 január 1-jével az E.ON egyetemes piacon kiszolgált földgázfogyasztó ügyfélkörét a FŐGÁZ Zrt. veszi át. A zavartalan átadás-átvételi folyamat és a fogyasztóknak is fontos pontos elszámolás érdekében kereshetik az ügyfeleket az év hátralevő időszakában az E.ON és a MAGÁZ munkatársai,  a normál leolvasás mellett  rendkívüli gázmérő leolvasás céljából. Az egyetemes szolgáltatási ügyfél elsősorban a lakossági fogasztókat jelenti, közülük is csak azokat, akiknél  az éves leolvasásra a szolgáltató váltást megelőző nyolc hónapnál régebben, azaz 2015 áprilisa előtt került sor.

A nagyobb fogyasztókra, a versenypiaci ügyfelekre mindez nem vonatkozik.  A szolgáltató szóvivője hangsúlyozta, a  rendkívüli leolvasást nem követi számla, mert a célja csak az, hogy pontosabbá váljon az átadás időpontjában készített elszámolás. Az előre fizetős mérőket is leolvassák és átállítják a szolgáltató munkatársai, igazodva a januári átadás-átvétel feltételeihez. A rendkívüli leolvasásban érintetteket        egyébként előzetesen, írásban is   tájékoztatják majd. Egyházi Nikoletta     azt is     közölte,  hogy a lakosság biztonsága érdekében a  gázóra leolvasók minden esetben fényképes igazolvánnyal igazolják magukat,  kizárólag a mérő gyári számát, valamint az aktuális óraállást rögzítik.

Készpénz befizetést nem kérnek, és nem fogadnak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!