Hírek

2016.07.04. 15:52

Csillagos Kék Hullám zászló - a vendégek öröméért versengenek

Gyenesdiás – Mindegyik nevezett zalai strandon lobog a minőséget jelző Kék Hullám zászló. A Balatoni Szövetség minősítő rendszerében elért eredményekről Keszthely, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy és Balatongyörök polgármestere közös sajtótájékoztatót tartott.

Keszey Ágnes

A zalai partszakasz mind a négy településének nevezett strandjai közül a keszthelyi Városi, a gyenesdiási Diási Játékstrand, a vonyarcvashegyi Lidó, valamint a balatongyöröki Községi strand a maximális, három csillagos minősítést nyerte el a Balatoni Szövetség Kék Hullám zászló minősítő rendszerén. A legzöldebb strand a  Játékstrand lett, az összes balatoni fürdőhely közül pedig a vonyarcvashegyi kapta a legtöbb pontszámot, s ezzel különdíjat. A keszthelyi Helikon és Libás strandon pedig az egy csillagos zászló lobog.

A Gyenesdiáson megtartott sajtótájékoztatón  Gál Lajos, házigazda polgármester úgy fogalmazott: egységfrontban van az alapkövetelményt jelentő  minőség a zalai Balaton-parton. Hozzátette: ennek érdekében  van mit tanulni egymástól,. Kihangsúlyozta: a térségben  vízminőség és a vízszint is kitűnő. Szólt a kiszolgáló egységek, a család-gyerekbarát szolgáltatások, az akadálymentesítés, valamint a biztonság fontosságáról.

Bal oldalon Gál Lajos a legzöldebb strand díját jelző, jobbra  Péter Károly a különdíjas, középen Bíró Róbert és Ruzsics Ferenc a három csillagos Kék Hullám zászlóval. Fotó: Keszey Ágnes

Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere felidézte: tavaly újította meg a pontozási rendszert (ekkor jelentek meg a csillagok) a Balatoni Szövetség, amellyel jobban meg lehet különböztetni a strandokat. Elmondta: a tavalyi értékelő lista nyomán a jelzett hibákat kijavítja sikerült elérnie a Városi strandnak a három csillagot. Felhívta  a figyelmet: a tó körül 13 strand lett három csillagot, így büszkeség , hogy  a legrövidebb -zalai szakasz - ennek egyharmadát képviseli.

Péter Károly, vonyarcvashegyi polgármester szerint egészséges verseny - barátságos, becsületes küzdelem - van a négy település között, s ez hozza a kiemelkedő eredményt, s az azt követő megbeszélések pedig hozzál azt a bölcsességet, mely révén  a következő években is tudnak készülni és előrelépni.

Bíró Róbert, Balatongyörök polgármestere azt hangsúlyozta: mind a négy település az idegenforgalomból , s fő vonzerő a Balaton, ezért nagyon fontos, hogy a tavat és környékét úgy gondozzák, hogy a vendégek jól érezzék magukat.

Végezetül a zsűrizésben részt vevő Vetőné Zeke Erzsébet, Nők a Balatonért Egyesület szólt az értékelési szempontokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!