Hírek

2017.08.01. 17:40

Családosok tábora a reformáció jegyében Nován

NAGYKANIZSA A helyi református egyházközség több mint száz tagja vett részt a novai nyári családi táborban. A közösségépítő rendezvény témája ezúttal megújulás volt.

Benedek Bálint

A gyülekezetben kanizsai, murarátkai és letenyei családok már több éve úgy tervezik a nyarat, hogy közel egy hetet a közösségnek szentelnek. Ez mára identitásuk része lett. Az idei hét nap témája a megújulás volt, amivel a reformáció 500 éves évfordulójára is emlékeztek.

- A folyamatos megújulás szükséges, ezt pedig a reformátor elődeink is fontosnak érezték - fogalmazott dr. Varga Emese, a közösség teológus hallgatója. - Több napon keresztül vizsgáltuk, nekünk egyénként és közösségként hol van szükségünk megújulásra. Áhitatok az ige útmutatásával, meghívott vendégek színes előadásai, kiscsoportos beszélgetések, a közös éneklés valamint az imádkozás ereje világosította meg napról napra egyre tisztábban, hogy nemcsak pihenésre van szükségünk, hanem megújulásra is. Az egyénnek, a családi közösségeknek, a munkában vagy baráti társaságunkban és nem utolsó sorban a gyülekezetünkben.

Kling Rita életviteli személyes fejlesztő és Pólus Enikő mentálhigiénés szakember a legyőzendő akadályokról, a rossz szokásokról, a közösségi megújulásról és a párkapcsolati intimitásról is figyelemfelkeltő előadásokat tartott. Hella Ferenc református lelkipásztor szintén ebben a témakörben beszélt, kiemelve Isten segítését.

A reformátusok népes, családi táborát ezúttal a megújulásnak szentelték
Fotó: Református Egyházközség

- Míg gondolatainkat lekötötte a sok új információ megannyi sportlehetőség közül választhattunk - számolt be a teológus. - Röplabda és labdarúgó-mérkőzések jó hangulata mellett az izmokat átmozgató napi gerinctornát is beiktattunk. De mindezek mellett, amik valóban családiassá varázsolták az együtt töltött időt, azok a program nélküli időszakok voltak. Öröm volt körülnézni, ahogy mindenki megtalálta a neki tetsző elfoglaltságot és társaságot. A fiatalok szinte minden idejüket együtt töltötték, csapatként beszélgetve, s láthatóan feltöltődve. A szülők eközben kirándulásokat szervezetek a karnyújtásnyira lévő erdőben. Mások gyöngyöt fűztek vagy a tóparton napoztak.

A református közösség számára ismét világossá vált, hogy valóban egy nagy családot alkotnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!