Hírek

2006.06.18. 22:00

Büszkék a szépre

- Nagyon örülök, hogy megélhettem a kápolna felújítását - mondta a misérol kijove a Tótszerdahelyen 75 esztendeje született <em>Lukács Vincéné.

Mórocz Zsolt

- Nagyon örülök, hogy megélhettem a kápolna felújítását - mondta a misérol kijove a Tótszerdahelyen 75 esztendeje született Lukács Vincéné. - Édesapám úgy mesélte, hogy hajdan egy erdélyi család állíttatta ide, a falu közepére ezt a káponát, melyre, bizony már ráfért a renoválás. Most viszont olyan szép lett, hogy minden hívo büszke lehet rá. Harangozó Vilmos helyi plébános az ünnepségen elmondta az 1823-ban építtetett kápolna felújítása a szerdahelyi hívokre hárult. S hogy valóban megújult és megszépült, mutatja egyrészt az ott élok hitét, Istenbe vetett bizalmát, másrészt hirdeti az emberek összefogásának eredményét is. Hiszen a hívo közösség és a helyi önkormányzat 4,5 millió forintos hozzájárulása, együttes akarata eredményezte a kápolna megújítását, melyet a Zala Megyei Önkormányzat vidék és területfejlesztési bizottsága is ötvenezer forinttal támogatott. - A megszépült kápolna töltse el jó érzéssel a rátekintot, arról tanúskodva, hogy élnek itt még Istenben bízó vallásos emberek - fogalmazott Harangozó Vilmos abban a hitben, a felnövekvo nemzedék is büszke lesz vallásos oseire, miként a maiak is büszkék az osök rájuk hagyományozott hitére. Az ünnepségen Világosi Gábor, az Országgyulés régi-új alelnöke mondott beszédet, kiemelve a tótszerdahelyiek beruházásai a jövobe vetett hitrol tanúskodnak, bizonyítva, hogy a községben jól bánnak a rájuk bízott értékekkel. Végezetül a megszpült kápolnát és az új helyre felállított keresztet Nmeth Károly esperes áldotta meg. A kápolnát hajdan egy erdélyi család állíttatta a falunak
Fotó Szakony Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!