Hírek

2014.09.21. 16:51

Bővült és megújult az iskola Zalaapátiban

Zalaapáti – Felavatták a közösségi térrel bővített és felújított Gábor Áron Általános Iskolát vasárnap, amelyre közel 250 millió forintot költöttek.

Szabó Judit

A beruházás viszontagságos két év után készült el, a munkát az első kivitelező csődje és más nehézségek  is hátrálhatták. A lényeg azonban, hogy összefogással megoldották a problémákat, s a beruházás elkészült, emelte ki   beszédében Vincze Tibor polgármester. A 198 millió forintos pályázati támogatással, valamint önkormányzati forrásból és hitelből zajlott fejlesztés keretében megújult a   vakolat, kicserélték a nyílászárókat, kiváltották a beázó lapostetőt és felújították a vizesblokkokat. A mellékhelyiségekben az öblítéshez esővizet használnak, a melegvíz előállítását pedig   napkollektor segíti.

Az intézményt akadálymentesítették, liftet építettek be, és korszerűsítették a fűtési rendszert.


Az iskolát egy 300 négyzetméteres  teremmel bővítették. Hiánypótló volt a fejlesztésnek ez a fejezete: Zalaapátiban eddig nem volt   a település és az iskola rendezvényeihez méltó fedett közösségi tér.  A tanintézet épületéhez toldott terem akár lakodalmaknak is helyet adhat.


A  rendezvényen Manninger Jenő országgyűlési képviselő arról beszélt, ha rajtuk múlt volna,   Zalaapáti az elsők között vehetett volna részt az iskolafejlesztési programokban, annál is inkább, mert térségi feladatokat lát el.


A beruházást Varga Anikó, a keszthelyi tankerület igazgatója is méltatta. A gyerekek műsort adtak a rendezvényen, a település és az iskola vezetése pedig  köszöntötte Laborfalvy Lászlónét,  Zalaapáti díszpolgárát abból az alkalomból, hogy  nyugalmazott pedagógusként nemrég vehette át gyémántdiplomáját.

A beszédek után egy óriási  tortát vágtak fel a diákoknak,  hogy teljes legyen az ünnep.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!