Hírek

2017.08.02. 19:45

Szolgálati lakásból tanterem - Bővíteni kell a Kiskanizsai Általános Iskolát

NAGYKANIZSA Új tanteremmel bővül a Kiskanizsai Általános Iskola, ugyanis nő az itt tanuló gyermekek száma. Szeptembertől így már minden évfolyamon lesznek párhuzamos osztályok.

Horváth B. Attila

Az örömteli fejleményről Molnár István, a városrész alapfokú oktatási intézményének igazgatója számolt be a minap.

- Az iskolához tartozik egy szolgálati lakás is, amely a műfüves pályával együtt önkormányzati tulajdonban maradt, s nem került át a tankerülethez - bocsátotta előre Molnár István. - Az önkormányzat most ebből alakíttat ki egy új, teljes értékű osztálytermet, amit az tesz szükségessé, hogy nő a gyereklétszám az intézményben. Egy kimenő 8. osztályunk volt idén, és két bejövő, elsős osztályunk lesz szeptemberben, így aztán klasszikus kétsoros iskolaként működhetünk tovább az új tanévtől. A pozitív fejleménynek köszönhetően csaknem 340 gyermek tanul szeptembertől nálunk, amivel elégedettek lehetünk, azt gondolom.

Az iskolaépület önkormányzati tulajdonban lévő volt szolgálati lakásából alakítják ki az új tantermet, melyet a nagykanizsai tankerület szerel fel bútorokkal, oktatási eszközökkel a szándékok szerint szeptember elsejei birtokbavételre - Fotó: Horváth-Balogh Attila

Az igazgató elmondta: a volt szolgálati lakás válaszfalait kivették, a helyiségeket egybenyitották, az előírt fénymennyiséget biztosító, nagyméretű nyílászárókat építettek be a szakemberek, továbbá vakolásra, festésre is sor kerül. A beruházás a remények szerint szeptemberre, az új tanév kezdetére elkészül, a berendezéseket, bútorokat a tankerülettől kapja meg az iskola.

Képünkön Horváth Róbert, a kivitelező egyik dolgozója éppen munkában - Fotó: Horváth-Balogh Attila

Kérdésünkre Molnár István azt is jelezte: úgy tűnik, hogy a gyermeklétszámmal kapcsolatos növekvő tendencia hosszú távon is marad.

- Egyrészt az óvodában is sok gyerek van (és újabban a Nagyrác utcai óvodából is egyre több gyermeket íratnak hozzánk a szülők), másrészt már az elmúlt éveket tekintve is 40-45 beiratkozóval számolhattunk stabilan - jelentette ki. - Úgy vélem, tanulmányi és versenyeredményeinknek, az oktatáshoz kapcsolódó programjainknak is köszönhető, hogy mind több anyuka és apuka választja gyermekeinek iskolánkat. Igyekszünk a nyugdíjba vonuló kiváló pedagógusok helyére hasonlóan felkészült új kollégákat Kiskanizsára csábítani, illetve az is cél, hogy a tantestületben minél több legyen a férfi pedagógus - jelenleg heten vagyunk, reményeim szerint ez a szám is növekedhet majd idővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!