Hírek

2015.06.24. 09:56

Bombariadó a bíróság épületében (frissítve)

Zalaegerszeg - Bombariadó miatt kiürítették Zalaegerszegen a bíróság épületét szerdán 11 óra tájt. Elfogták a rendőrök a robbantással fenyegetőző férfit.

Arany Gábor

A bíróság zalaegerszegi épületét szerdán 11 órakor ürítették ki, mert pár perccel korábban ismeretlen telefonáló azt közölte a törvényszékkel, hogy bombát helyezett el az épületben és az 10 perc múlva működésbe lép. A rendőrség szakemberei robbanószert kereső kutyákkal járták végig az épületet, de a kétórás átvizsgálás során nem találtak semmit, ami a bejelentés komolyságát megalapozta volna.

Az épületbe délután negyed kettőkor lehetett visszatérni.

A riadó miatt több tárgyalást félbe kellett szakítani a törvényszéken és a járásbíróságon négy-négy, a közigazgatási és munkaügyi bíróságon egy ügyet érintett az eset. A tárgyalások egy részét az épületzár feloldása után folytatták, többet azonban kényszerűen elnapoltak. Szerdán a zalaegerszegi székhelyű bíróságok mellett a Veszprémi Törvényszék is tartott tárgyalásokat a Várkör utcai épületben.

A hasonló esemény egyébként sajnos nem ritka a bíróság életében, de eddig még egy bejelentés sem bizonyult komolynak, a cél általában az időhúzás vagy pusztán kellemetlenség okozása.

A megyei főkapitányság sajtóügyeletese, Dormán Norbert kora délután arról adott tájékoztatást, hogy a telefonos fenyegetőzőt rövid időn belül beazonosították és elfogták a rendőrök. A közveszéllyel fenyegetést egyébként a törvény akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!