Hírek

2017.08.27. 12:54

Biztosított a polgárőr utánpótlás Zalakoppányban

ZALASZENTGRÓT -1992. augusztus 25-én 30 fővel alakult meg Zalaszentgrót déli városrészében, Zalakoppányban a polgárőrség. A 25 éves jubileumot szombaton ünnepelték.

Fincza Zsuzsa

Hetényi Ferenc, az egyesület elnöke elmondta, a tagság eléggé kicserélődött, az alapítók közül vele együtt már csak hárman ténykednek a szervezetben.

Jelenleg 18 fővel éves szinten 1800-2000 óra szolgálatot teljesítenek. Az alig 300 fős lakosság többsége nyugdíjas, sok a 80 év feletti, akik igényli is a polgárőrök rendszeres istápolását, mondván, így nagyobb a biztonságérzetük.

Dicsérően szólt a koppányi polgárőrök munkájáról Baracskai József, Zalaszentgrót polgármestere, kiemelve, hogy nem csak a városrész bűnmegelőzésében ténykednek, hanem a központi rendezvények biztosításából is kiveszik a részüket.

Lágner Róbert alezredes, a szentgróti rendőrőrs parancsnoka hozzátette, a civil szervezetnek nagy szerepe van abban, hogy a zsiványoknak esélyük sincs bűncselekmény elkövetésére, az idén eddig csupán két kisebb esemény igényelt rendőri intézkedést, akkor is gyorsan előkerültek a tettesek és megtérült a kár.

Dancs István, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettese az egyesület aktivitása mellett a tagság életkorát emelte ki: örvendetes, fogalmazott, hogy sok a fiatal a csapatban, biztosított az utánpótlás, hiszen 6 ifjú polgárőrrel büszkélkedhetnek.

A kitüntetett és elismert zalakoppányi polgárőrök. Középen az éremmel: Hetényi Ferenc, Baracskai József, Pintér Zoltán és Hetényi Tibor. A kép bal szélén Lágner Róbert rendőr alezredes, a szentgróti őrsparancsnok-Fotó: Fincza Zsuzsa

Az ünnepség végén elismerések átadására került sor.

A megyei szövetség a polgárőri munka támogatásáért Szent László emlékplakettet adományozott Baracskai József polgármesternek, 25 éves polgárőri munkájáért Hetényi Ferenc elnöknek, Hetényi Tibornak és Pintér Zoltánnak, az egyesület tagjainak. A 20 éves szolgálatért emléklapot Nagy István, Vajda Tibor, Aczél László Károly, Nagy Győző, Vasvári László, Vasvári Ferenc, ifjú Hetényi Ferenc, a 15 éves emléklapot Katona Géza, Csarmasz Attila, Horváth Csaba, Kovács György, Kovács Györgyné és Orczy Henriette kapta.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!