Hírek

2016.04.21. 16:01

Bizakodó találkozások - Több mint 30 cég 2500-at meghaladó munkahellyel jött a sportcsarnokba

Zalaegerszeg – Több mint 30 munkáltató kínált az álláskeresőknek 2500-at is meghaladó számú álláslehetőséget csütörtökön a Városi Sportcsarnokban.

Hajdu Péter

A Zalai Hírlap első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezett állásbörzét. A csarnok küzdőterén felállított standokban berendezkedett cégeknek módjuk volt bemutatni a tevékenységüket, többen éltek a lehetőséggel, és a színes szóróanyagokon kívül néhény terméküket is kiállították.

Mint az állásbörze főszervezője, Ódor Péter projektvezető a program megnyitóján elmondta, a rendezvényt az a cél motiválta, hogy a vállalkozások és az álláskeresők egymásra találjanak egy helyen, egy fórumon.

Állásban reménykedve tölti ki a személyes adatlapot Péteri Kristóf, mellette testvére, Péteri Szabina

Gecse Péter, a megyeszékhely alpolgármestere közölte, a városnak fontos célja a gazdaságfejlesztés, új munkahelyek létrehozása. Az ebben elért tavalyi eredmény 1800 új munkahely, az idei városi tervek pedig további 1000 új munkahely létesítéséről szólnak. A rendezvényt az állásbörze megrendezésében partner Zala Megyei Kormányhivatal vezetője, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott nyitotta meg, örömét fejezve ki, hogy a tágas csarnokban kényelmes, kulturált lehetőségük van az álláskeresőknek és állást kínálóknak a tárgyalásra. Az állásbörze fontosságát jelezte azzal is, hogy elmondta, a megyében mintegy tízezer álláskeresőt tartanak nyilván.

Képünk előterében dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója és Vigh László országgyűlési képviselő beszélget az állásbörze helyszínén

A kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya is kitelepült az állásbörzére.

– Élünk a lehetőséggel, és mi is kínáljuk a portékánkat. A nap folyamán fel fogjuk keresni standjaiknál a munkáltatókat, másrészt várjuk az álláskeresőket, hogy tájékoztatást nyújtsunk mindkét félnek azokról a szolgáltatásokról, amelyekkel a járási hivatalok foglalkoztatási osztályai tudnak szolgálni a munkáltatók és az álláskeresők részére. Felhívjuk a munkáltatók figyelmét a munkaerőigényük bejelentésének fontosságára, a közvetítési szolgáltatásunkra, továbbá azokra az aktív munkaerőpiaci eszközökre, támogatásokra, amelyek megkönnyítik a hátrányos helyzetű álláskeresők foglalkoztatását. Ismerjék és éljenek minél nagyobb arányban ezekkel a lehetőségekkel – mondta dr. Babati Szabolcs, a kormányhivatal külön standon berendezkedett foglalkoztatási főosztályának vezetője.

A bejárat előtt helyezkedett el az egyik legnagyobb munkáltató, a Flextronics. A cég pultjai előtt élénk volt a forgalom, az érdeklődők sorban töltötték ki a jelentkezési lapokat, amelyek alapján értesítik őket a továbbiakról. Mint megtudtuk, idegen nyelven is beszélő villamosmérnököket is keresnek, valamint a beszerzés, logisztika területére munkatársakat, fizikai területre pedig operátorokat, gépbeállítókat, gépkezelőket, minőségellenőröket. Számos Vas megyei nagy cég jelent meg, például a szentgotthárdi Opel gyár, a szombathelyi LUK Savaria Kuplunggyártó Kft., de itt volt az elektronikai eszközök javítására szakosodott szombathelyi iQor Global Services Hungary Kft. is. Sok volt a gépipari gyártó, de az egerszegi Sitform bútorgyárhoz például tíz-tíz kárpitost és varrónőt vennének fel. Mint a cég képviselői elmondták, ezekből a szakmákból a megyeszékhelyen nincs szakmunkásképzés, ezért ha kell, be is tanítják a megfelelő jelentkezőket.

– Régóta keresek már állást. Nem válogatok, csak sikerüljön már valami. Rengeteg kudarc ért. Nemrég az egyik nagy egerszegi cégnél szó szerint megmondták, azért nem vesznek fel, mert három év alatti gyermekem van – mondta az egyik standnál Péteri Szabina, aki testvérével, a szintén munkanélküli Péteri Kristóffal együtt töltött ki jelentkezési lapot.

– A kiállítók, elmondásuk szerint elégedettek voltak, és várják a következő rendezvényünket – mondta a nap végén Ódor Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!