Hírek

2012.05.02. 17:20

Biciklis kényelem

Kerékpárútvonalakat jelöltek ki, információs terminálokat helyeztek el a zalakarosi és a hévízi kistérségek településein, továbbá kilátót építettek Zalaköveskúton.

Steyer Edina


A mintegy 160 millió forint összköltségű Termál-völgy  Kis-Balaton kerékpáros és ökoturisztikai hálózat a Zalakarosi Kistérség Többcélú Társulása, a Hévízi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása, illetve a Jankó Kerékpáros Csapata Bt. közös összefogásával valósul meg. A projekt pályázati támogatása közel 85 százalékos. Többek között ennek keretében készült el tavaly ősszel a zalaköveskúti kilátótorony is.
 
- A 14 méter magas építmény könnyen megközelíthető, csupán 200 méterre található a kijelölt kerékpárúttól - említette  Tolnai István, a település polgármestere.

A túraútvonalak mentén esőbeállók is épülnek: Garabonc, Galambok, Zalakomár, Sármellék, Alsó- és Felsőpáhok, Hévíz, Cserszegtomaj, Nemesbük és Rezi települések területén, vagy azok határában. Még ebben a hónapban játszóteret alakítanak ki Alsópáhokon és Sármelléken, illetve kerékpáros központot építenek Zalakaroson.

 - A Tourinform iroda mellett építjük fel a biciklisek bázisát   - mondta Novák Ferenc, a fürdőváros polgármestere.  - Számos új szolgáltatással segítjük majd a hozzánk két keréken érkező turistákat.

A Zalakarosi Kistérségi Koordinációs Iroda vezetője, dr. Markács Adrienn elmondta: a projekt célja, hogy a pedálozni és túrázni szerető vendégek igényeit kielégítő turisztikai térséget hozzanak létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!