Hírek

2017.04.23. 15:04

A hagyományos becsehelyi borversenyen bevetették a modern technikát

Becsehely - Hiába sorakoztak kiváló borokból palackok százai szombaton a kultúrházban. Mintha díszek lettek volna, mivel készítőik kortyolgatás helyett a számítógép monitorját figyelték árgus szemekkel.

Szabó Zsófia

Nem a közösségi oldalt bújták a borbarátok. Egy rendszer révén a szomszédos helyiségben zajló zsűrizés számbéli értékelését követték nyomon. A speciális, borversenyre kifejlesztett programon túl amiatt is különleges volt a megmérettetés, hogy már nem csak helyi erők képviseltették magukat, mondta Németh Géza polgármester.

Munkában a zsűri, köztük Kovács Ottó nagyradai borász, akit Horváth-Simon Tímea, az önkormányzat munkatársa kínált borral Fotó: Szakony Attila

A versenyen részt vett százhét gazda borainak íze, illata és teste egyaránt megfelelő volt. Ezt mondta dr. Kocsis László egyetemi tanár, zsűritag.

A tizenötfős ítészgárda végül tizennyolc aranyat, hatvanhat ezüstöt és huszonkét bronzérmet osztott ki. A nagyaranyat Molnár Zoltán hárslevelűje kapta. A falu bora, egy 2016-os olaszrizling, Paál Gyula hordójában érlelődött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!