Hírek

2010.05.26. 17:10

Baleset a buszon? A sofőr cáfolja, hogy beletaposott a gázba

Sérüléseket szenvedett egy asszony a csácsi helyi járaton. Lapunknak küldött levelében az állt: a sofőr úgy indult el, hogy nekivágódott egy oszlopnak, mentővel kellett kórházba vinni.

Szabó Judit

Horváth Zoltánné május 13-án reggel  a kettes buszra várt a csácsbozsoki, Balatoni úti megállóban.

- A busz megállás nélkül elhajtott mellettem. Valaki leállította és felszállhattam. Megkérdeztem a sofőrt,  hogy miért nem állt meg? Az utasok válaszoltak, hogy áthelyezték a megállót. A gépkocsivezető obszcén szavak kíséretében úgy indította el a buszt, hogy körülbelül egyméteres távolságból nekivágódtam az egyik vastartó oszlopnak, szinte rátekeredtem - olvasható a levélben.

Horváth Zoltánné  azt írta, innét egyenes út vezetett a traumatológiára. Megállapították, hogy zúzódások keletkeztek  a vállán, a felkarján és a könyökén, az utóbbi  meg is rándult. Az orvos szerint lassú javulás várható az állapotában. A levélíró hozzátette: 25 éve utazik ezen a járaton, és soha semmilyen atrocitás nem érte, sőt, azt tapasztalta, hogy a buszvezetők  udvariasak, figyelmesek. Sérelmezte ugyanakkor, hogy a buszmegálló áthelyezéséről nem tudott,  erről nem volt kitéve semmilyen értesítés.

Eljuttattuk a Zala Volánhoz a panaszt, mellyel kapcsolatban Németh Csaba üzemvezető közölte: a buszsofőr még aznap jelezte az esetet. Jegyzőkönyvi meghallgatása során elmondta: az utas valóban a megszüntetett megállóban várakozott. Bár nem lett volna kötelessége (sőt,  szabályt szegett), emberségből megállt és felvette. Leszögezte, hogy az  asszony kérdésére rendes  hangnemben válaszolt, az obszcén szavak használatáról szóló állítást  kategorikusan visszautasította. Elmondta, hogy  a busz elindítása nem volt kifogásolható, s nem vette észre a balesetet, melyről sem az érintett, sem más utas nem szólt neki. Emlékezete szerint a panaszos  az autóbusz-pályaudvaron szállt le és távozott.

Németh Csaba tudatta, hogy a buszmegálló áthelyezéséről  május 10-én kapott értesítést a helyszínen folyó munkák kivitelezőjétől, s az érintett két megállóba maga rakta  ki a tájékoztatót. Más kérdés, hogy a megállóhely-oszlopot a megbeszéltnél korábban távolították el, így a papír  is eltűnt. Az üzemvezető végül közölte: nagyon sajnálja, hogy az utas megsérült, és biztos benne, hogy a sofőr  segített volna, ha tudomást szerez a történtekről.

- Tudom, hogy a balesetet nem lehet meg nem történtté tenni, de az utasbiztosítás révén azért nyújtható "némi gyógyír". Ezért kérem, hogy a hölgy keressen fel az orvosi papírokkal, s elindítjuk a folyamatot - nyilatkozta Németh Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!