Hírek

2017.06.22. 14:34

Szebbek és jobbak a balatoni strandok

Egyre szebbek a balatoni strandok, s egyre több szolgáltatással várják a vendégeket - ez derült ki a Balatoni Szövetség által működtett Kék hullám zászló minősítő rendszer bírálatán. A zsűri csütörtökön járt a zalai partszakaszon.

Keszey Ágnes

Rengeteg szempontot figyeltek a bírálók a nevezett strandokon. Például hogy milyen infrastruktúra áll a mozgáskorlátozottak rendelkezésére, mennyire gyerek-és családbarát a strand, milyen a zöldterületek, a zuhanyzók, öltözők, bejárók állapota, mennyi az árnyékos felület, mekkora mértékű a hínárosodás és az iszaposodás, milyen parkolási és sportolási lehetőségek vannak.

Keszthelyen majd ősszel kezdődnek, Vonyarcvashegyen és Balatongyörökön már valósultak meg fejlesztések  a szezon előtt, melyek strandzárás után folytatódnak. Zalában elsőként a gyenesdiási strandon (képünkön) fejeződtek be a munkálatok

- Egyértelműen pozitív a tapasztalat minden megyében. Mindenhol javultak a strandok minőségei  - összegezte Balassa Balázs, a BSZ elnöke. Elmondása szerint  ehhez hozzájárult a Magyar Turisztikai Ügynökség fürdőhely-fejlesztési támogatása. Sok strandon már szezon előtt valósultak meg eszközbővítések, infrastrukturális fejlesztések e forrásból, a legtöbb helyen két ütemben, azaz  ősszel folytatva a fejlesztést.

-  A strandüzemeltetők látták a problémákat,  hiányosságokat és ennek megfelelően tervezték a fejlesztéseket. Nagyon komoly az előrelépés, a leglátványosabb Zala megyében. Balatongyörök, Vonyarcvashegy, Gyenesdiás és a keszthelyi Városi strand  nagyon jó minősítést kapott.  Sokat fejlődtek ezek a fürdőhelyek. A két kisebb keszthelyi strand jobb minősítést kapott, mint tavaly. A Helikonnál tapasztaltunk iszaposodást, de ez nem csak a keszthelyi strand problémája és nem üzemeltetési hiba- összegezte lapunknak Balassa Balázs. A minőséget csillagokkal hirdető Kék Hullám Zászlók átadása mellett idén kihirdetik majd a sport-, kerékpár és családbarát, valamint a legtöbb pontot kapott strand különdíját. Az eredményhirdetést július elején tartják Siófokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!