Hírek

2017.04.09. 19:15

Az együttérzés léptei - Az autizmusra hívták fel a figyelmet

Zalaegerszeg - Szombaton kora délután mintegy ötszázan indultak útnak a megyeszékhely széléről Boncodföldére.

Arany Horváth Zsuzsa

Oda, ahol az autistákat gondozó zalai otthon működik, olykor nagyon szerény anyagi körülmények között. A hét kilométeres utat a résztvevők futva, illetve kerékpáron tették meg, hogy az autisták világnapja kapcsán felhívják a figyelmet a speciális ellátást igénylő, az idegrendszer sajátos zavarával élő embertársainkra. A nevezési díj a boncodföldei otthon gondjait enyhíti. Az akciót támogatta a település önkormányzata és több civil egyesület. A népes menetet, amit a rendőrség felvezetése és az autósok türelme segített a haladásban, maguk a boncodföldei otthonban élő autista gyerekek indították útjára.

A minden eddiginél nagyobb létszámban érkezett, futókat és bicikliseket tömörítő tömeg zalaegerszegi indulásakor maguk a boncodföldei otthon támogatásra szoruló ifjú lakói is jelen voltak. Középen kék pólóban egyik segítőjük, Barcza-Kovács Kata Fotó: Pezzetta Umberto

A célban, a boncodföldei faluháznál játszóház, kézműves ház, interaktív kutyás foglalkozás várta az érkezőket, akik az autizmussal élők által készített kézműves termékeket is megvásárolhatták. A rendezvényt az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány szervezte, a korábbi évekhez képest minden eddiginél nagyobb támogató létszámot mozgósítva. Jakab Mariann elnök lapunknak elmondta, körülbelül 400 ezer forint jött össze az akció során, az otthon még mindig gyűjt egy kisbuszra, amelyből még 1 milliónál több hiányzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!