Hírek

2017.08.31. 12:47

Az anyatejes táplálás nagyon fontos a babáknak!

NAGYKANIZSA Az anyatej, s a szoptatás fontosságára hívták fel tegnap a kisgyermekes szülők figyelmét a „Szoptatás Világnapjához” kapcsolódó rendezvényen.

Pásztor András

Az Egészségügyi Alapellátási Intézmény és a Magyar Védőnők Egyesülete helyi szervezete által rendezett programot Tóth Nándor alpolgármester nyitotta meg, aki köszöntőjében rámutatott: Magyarország az anyatejes táplálás tekintetében a világelsők között van, ami azért fontos, mert az újszülöttek számára ez garanciát jelent az egészséges életkezdéshez.

A Medgyaszay Ház színpadás az anyukák azt is bemutatták, hogy a hordozókendővel akár táncra is perdülhetnek, a babáknak akkor sem esik baja, bántódása Fotó: A szerző

A rendezvényen dr. Nagy Marietta gyermekorvos is az anyatej fontosságára hívta fel a szülők figyelmét. Mint elmondta: az anyatej a tehéntej alapú tápszerekkel ellentétben olyan fehérjéket tartalmaz, melyek a testi és szellemi fejlődést biztosítják a gyermekek számára.

– A szoptatás segít a rágás és később a beszéd kialakulásában is – hangsúlyozta  a dr. Nagy Marietta gyermekorvos.

A Medgyaszay Házban tartott programon a szülők információt kaphattak még a babaúszásról, a babamasszázsról, az úgynevezett hordozókendő előnyeiről, de egészségügyi szűrővizsgálatokat is tartottak.

A rendezvényen a legtöbb anyatejet leadó anyukákat is jutalmazták, akiknek köszönhetően az elmúlt egy évben 15 csecsemő összesen 203 liter anyatejet kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!