Hírek

2016.12.17. 15:22

Az Állatok karácsonya mindig jól sikerül

Nagykanizsa - Szombaton 5. alkalommal rendezte meg az állatmenhelyt üzemeltető Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület az Állatok karácsonya című programot. Mint azt Maros Sándornétól, az egyesület titkárától megtudtuk: a programot éppen 5 évvel ezelőtt indították el fiatal egyesületi tagjaik. Az első nagy sikerrel zárult, s hagyománnyá lett.

Horváth-Balogh Attila

– Az állatok karácsonyán azokat a cica- és kutyabarátokat várjuk, akik szeretnék az ünnepeket szebbé tenni a magányos, elhagyott állatok számára is – hallottuk tőle. – Ők ilyenkor  megajándékozhatják lakóinkat tápokkal, más típusú eledelekkel, illetve minden olyan dolgot szívesen veszünk, ami segítséget jelent az állatok gondozásában. Legnagyobb örömünkre sok a fiatal, aki elviszik sétálni a kutyusokat, megsimogatják őket – s ennek utóbbiak igencsak örülnek...

Vida Éva, az egyesület adminisztrátora (a kép jobb szélén) átveszi az adományt Zsiborás Gábortól, Baranyai Lászlótól és Baranyai Dórától

Maros Sándorné jelezte: természetesen, a jószándékú emberekre az ünnepek után is számítanak, 2017-ben például már egyetlen telefonhívással is tudják támogatni az egyesület működését. Februárban elindítják újabb ivartalanítási akciójukat, melynek fókuszában most a cicák állnak, ősszel ugyanis elkeserítően sok macsek érkezett a menhelyre, egynapostól (!) a pár hetesig. Továbbá bírják az önkormányzat ígéretét egy betegszoba-lábadozó felépítéséhez.

Harminc kilogrammnyi tápot hozott az állatok karácsonyfája alá Baranyai László és kislánya, Baranyai Dóra , illetve unokaöccse, Zsiborás Gábor.

- Most jötttünk először, egyik ismerősünktől értesültünk az akcióról _ hallottuk Baranyai Lászlótól. - Sajnáljuk az állatmenhely lakóit és azt, hogy ennyi felelőtlen ember van, aki nem érzi át, hogy állatot tartani felelősség is.

Geiszl Attila és lánya, Sára a gyarapodó mennyiségű ajándékkal

Geiszl Attila és lánya, Geiszl Sára szintén táppal, kutyaszalámival érkezett.

- Dóra minden évben eljön és hoz valami finomságot ezeknek a szegény sorsú állatoknak - hallottuk Geiszl Attilától. - Mert ha valamit tudunk segíteni a helyzetükön, miért ne tennénk?!

A Nagy Kata vezette Zhafíra Hastáncstúdió tagjai két autóval érkeztek és inkább eltekintenénk az általuk hozottak felsorolásától, mert elképesztően sok mindennel kedveskedtek a magukra hagyott négylábúaknak.

Nagy Kata (a kép jobb szélén) Neubauer Emmával, Farkas Lucával, Varga Petrával és Várhelyi Hannával néhány adományukkal egy kennel előtt

- Először jöttünk, s az ötlet úgy született, hogy a tanítványaim 99,9 százaléka állat-, illetve kutyabarát - hallottuk Nagy Katától. - Nekünk labradoraink vannak, úgynevezett terápiás kutyák, most hordjuk őket kutyaiskolába kiképzésre, és ott látjuk, milyen nagy jelentőségű, ha egy kutya szeretve van, s a személyiségfejlődését kézben tartják. Nem, mi nem sajnáljuk ezeket a menhelyi kutyusokat, az túl negatív tartalmú, inkább úgy fogalmaznék, hogy együttérzünk velük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!