Hírek

2017.02.14. 18:45

Nem volt nagy forgalom az országos kirakodóvásáron

Zalaegerszeg - Tavaszias volt az idő, mégis az elmúlt évekhez képest mintha kevesebben lettek volna kedden az országos kirakodóvásáron.

Rákos Bianka

A sportcsarnok előtt a jól megszokott portékákkal találkoztunk, a ruhaneműk mellett édességet, kerti szerszámokat és háztartási eszközöket is lehetett vásárolni, de sajnos sok volt az üres árusítóhely.

- Olcsó! Olcsó! Csak ezerötszáz! - hiába kiabálta az egyik asszony a fehérneműkkel telepakolt stand mögül, nem sokan álltak meg, pedig ennyiért három férfi alsónadrágot kevés helyen kapni. A legtöbben csak nézelődtek, kevés embert láttunk megpakolt szatyrokkal. Bár minden második sátorra kitették a „tél végi kiárusítás" feliratot, vásárlók kevesen voltak. Az árusok közül sokan panaszkodtak, hogy nincsen forgalom.

- Sajnos elég kevesen vannak, és nem is nagyon vásárolnak. Úgy gondolom, ennek a pénztelenség az oka, pedig nemrég volt fizetés - mondta Gábor Máté kereskedő, aki Marosvásárhelyről érkezett, hogy fazekait kínálja.

- Minden évben hozok edényeket. Húsvét és karácsony előtt nagyon jól szokott fogyni az áru - említette Gábor Máté.

Nem csak ő tapasztalt csökkenő érdeklődést. Egy másik kereskedő, Simonics István elmondta, hiába engedett az árakból, nem sokan állnak meg a standjánál.

- Törökországból hozom a pulóvereket, amiket kedvező áron kínálok. Vannak jobb és rosszabb időszakok, a mostani inkább az utóbbi. Közel harminc éve csinálom ezt és tényleg megérezni, mennyivel kevesebbet vásárolnak az emberek. Most téli kiárusítást tartok, de így sem tolonganak a vevők - osztotta meg velünk Simonics István.

Hiába a jó idő, a forgalom tehát nem a legjobb, és a kínálat sem okoz meglepetést a rutinos piacozóknak. A kerti szerszámok népszerűek most, hiszen nyakunkon a tavasz, de néhány stand az édesszájúaknak és a gyerekeknek is kedvez. Szegy Károly feleségével, két jól megpakolt szatyorral a kezében jött el az egyik édességes pulttól, majd mindketten nekiláttak böngészni a téli ruhák között. Elmondták: ők kihasználják a leárazásokat, már vettek téli sapkát, kesztyűt, a sok-sok finomságot pedig az unokáiknak viszik.

- Szeretünk ilyenkor vásárolgatni. Megvan a hangulata, ráadásul alkudozni is lehet. A bolti árakhoz képest olcsón lehet hozzájutni mindenhez, amire szükségünk van - mondta Szegy Károly, majd hozzátette, szerinte ilyenkor érdemes a téli ruhákat megvenni, mivel közel féláron kínálják.

Varga Angéla nem célirányosan jött a vásárba, inkább csak nézelődni.

- Láttam nagyon olcsón kerti szerszámokat, lehet hogy beszerzek néhány dolgot a kertészkedéshez. Mivel közeledik a tavasz, a vékonyabb pólókat már végigböngésztem, de még gondolkodom, melyiket vegyem meg, mivel nincs túl sok pénzem - mérlegelt Angéla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!