Hírek

2012.07.29. 15:30

Az adományozó emlékére

Zalakaros - Megújult sétányt avattak vasárnap a fürdővárosban, mely Gyimesi Vilmos atya, címzetes esperes nevét viseli. Egyúttal végetért a csütörtökön kezdődött város napi programsorozat is.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Novák Ferenc polgármester avatóbeszédéből megtudhattuk: Gyimesi Vilmos 1922-ben született Pécsett, s 1945-ben szentelték pappá. Kilencven éves korában, tavaly februárban hunyt el Vásárosdombón.

A sétány - mely a Termál és a Nyírfa utcákat köti össze hozzávetőleg 150 méteres hosszúságban - a közelmúltban új, esztétikus térburkolatot kapott. A megújult szakaszt a mellette álló Isteni Irgalmasság Templom megépítését nagy összegű pénzadományával megalapozó atyáról nevezték el, akinek a napokban posztumusz díszpolgári címet adományozott a fürdőváros képviselő-testülete.

Az atyának állított emlékkövet Novák Ferenc dr. Háda László plébánossal leplezte le, s utóbbi áldását követően közösen vágták át a sétány avatószalagját is.

A jeles eseménnyel és a tegnap esti szórakoztató programokkal bezárta kapuit a csütörtökön kezdődött város napi kavalkád.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!