Hírek

2017.05.03. 17:45

Elkezdődött a szentgyörgyvölgyi szociális otthon felújítása

Az elmúlt héten a nyílászárók cseréjével megkezdődött az őrségi település szociális otthonának felújítása. A munkálatok több hónapon át tartanak, az intézmény működését azonban nem veszélyeztetik.

Gyuricza Ferenc

A zaol.hu-n először tavaly augusztusban, majd idén januárban írtunk arról, hogy az önkormányzat sikeres pályázatot nyújtott be az épület felújítási programjára, s ennek köszönhetően 15,2 millió forintos támogatáshoz jutott. A munkálatok megkezdésével azonban meg kellett várni a tavasz beköszöntét, mert átmenetileg sem zárhatták be az otthont.

- Első körben a nyílászárókat cserélik ki a szakemberek, összesen 24 ablakot - mondta Szépné Cseke-Lengyel Mária, az intézmény vezetője. - Ezt oly módon kellett megoldani, hogy közben a gondozottaink se fázzanak meg. A munkákat szobáról szobára, s nagy türelemmel végezték el a munkások, így elég szűkösen ugyan, de elfértünk, azaz fennakadások nélkül halad a felújítás.

Tóth Zoltán (balról) és Cseke Péter végzi az ablakok cseréjét az épületen
Fotó: Gyuricza Ferenc

Az intézményvezető azt is hozzátette: a nyílászárók cseréjével párhuzamosan elkezdték az épület lábazatának javítását is, majd a fürdőszobák felújítása lesz soron. Emellett az orvosi szoba rekonstrukcióját, festést-mázolást, a járólapok cseréjét, teljes akadálymentesítést, valamint számos helyiségben a világítás, illetve az elektromos hálózat korszerűsítését foglalja magába a program.

- Az épület állapota és elhasználtsága miatt nagyon indokolt volt már a felújítás elkezdése - egészítette ki az elhangzottakat Varga Zsuzsanna polgármester. - A felújítás révén nem csak esztétikusabbá válik a környezet, ami javítja a lakók komfortérzetét, de abban is bízunk, hogy az intézmény működtetésének költségei is csökkenni fognak a korszerűsítések által.

Varga Zsuzsanna azt is elmondta: nagyon örülnek a pályázati támogatásnak, hiszen ilyen mértékű felújítást az önkormányzat önerőből nem tudott volna felvállalni. Ugyanakkor arról a távlati tervükről sem mondanak le, hogy az intézményt bővítsék, hiszen azáltal a fajlagos költségeket tovább tudnák csökkenteni, de a felmerülő igényeket is jobban ki tudnák elégíteni. A 27 férőhelyes intézmény iránt ugyanis óriási az érdeklődés, helyből és távolabbról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!