Hírek

2015.01.14. 16:08

Több méteren keresztül autóval vonszolta haragosát

Zalaegerszeg – Nem elég, hogy elkötötte más autóját, majd haragosát is meg akarta leckéztetni vele. A szerencsétlen ember kezét beszorította az ablakkal és vonszolta a jármű mellett. Az ügyben nemrég emelt vádat az ügyészség.

Arany Gábor

A vádiratba foglalt történet szerint a 47 éves Sz. István 2014. augusztus 26-án este Zalabérben a tulajdonos tudta, beleegyezése nélkül használta – az egyébként rábízott – Renault Kangoo kis tehergépkocsit. Este tizenegy óra felé járt, amikor észrevette az út túloldalán gyalogoló férfi ismerősét, akivel haragos viszonyban volt. Megállt, letekerte az ablakot és odahívta a kocsihoz a férfit, aki ennek eleget tett. Amint odaért, Sz. István magából kikelve, feldúltan fenyegetni kezdte és közölte vele, hogy kirúgatja a munkahelyéről, de ha ez nem sikerülne, akkor addig nem nyugszik, amíg célját el nem éri.

dr. Pirger Csaba

A megszólított férfi ezek hallatán felszólította Sz. Istvánt, hogy ne fenyegesse, mondandóját nyomatékosítani akarva, gesztikulált kezével és eközben benyúlt a gépkocsi ablakán. Ezt használta ki Sz. István, mert az ablakot szándékosan feltekerte, beszorítva ezzel haragosa kezét. Ezt követően nagy gázzal, kipörgő kerekekkel, erőteljesen gyorsítva elindult az autóval. Áldozata 9-10 méteren keresztül igyekezett lépést tartani az autóval, mire végül ki tudta szabadítani a kezét és az úttestre zuhant. A férfi az eséstől nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket, horzsolásokat szenvedett az állán, arcán, térdén, kezén, hasán, mellkasán. Bár Sz. István észlelte, hogy haragosa elesett és az úttestre került, nem állt meg, hanem elhajtott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, megsérült-e, kell-e segítséget nyújtania.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba érdeklődésünkre közölte, Sz. István ellen közúti veszélyeztetés, segítségnyújtás elmulasztása, valamint jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat az egerszegi járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!