Hírek

2016.05.14. 13:46

Arcok! - Érzelmek, hangulatok - Szakter Judit kiállítása Andráshidán

Zalaegerszeg – Hungarocell táblákra, kartondobozok papírjaira rajzolt, festett képek, mellettük kis cetlikre írt versek, egy halszerű öreg famaradvány az állványok alatt - tárult a belépő elé Andráshidán, az Öveges József Általános Iskola fogadóterében pénteken este.

Győrffy István

Hamarosan annyian lettünk, hogy alig fértünk el a helyiségben. Szakter Judit zalai amatőr képzőművész első kiállítása nyílt meg  itt, amit Léder Anita, az Andráshidai Művelődési Ház művelődésszervezője ajánlott az érdeklődő közönség figyelmébe.

Megtudtuk, a több, élet írta vargabetű után Szakter Judit legalább húszéves kihagyás után ragadott újra ceruzát, ecsetet. A kiállítás "Arcok" címe pontosan fedi a tárlat mondanivalójának lényegét. A mintegy harminc kép többsége ugyanis arc, a portré, akik sokféle indulattal, érzéssel, netán bájjal néztek vissza ránk az állványokról, s megérintettek. Judit ezekről azt mondja:

- Mindig is érzékeny voltam a kül- és belvilág hatásaira. Érzékelem az érzelmi kicsapongásokat, feszültségeket. Ezekre a hatásokra építeni lehet. Korábban nem tudtam volna arcot rajzolni, mert "féltem  tőlük", ugyanis rám néznek. Ma már nem félek! Rajzolom őket, szenvedéllyel, eréllyel és karakterrel. Gondolatokat ébresztek, és azt is érzem, amint egy-egy ember a képeim előtt elhaladva valamilyen módon reagál. Lehet, hogy csak pár szösszenettel, de addig is kiragadom a mindennapokból és élményt adok számára. Arcok! Érzelmeket, hangulatot, háborút, történelmet és a mai kort próbálom kifejezni ezekkel. Színekben a fekete, fehér és vörös dominál.


A kiállítás megnyitóján Z. Lukács Sándor nagy sikerű gitármuzsikája és éneke adott hangulati aláfestést a tárlathoz. A kiállítás, amely abban az értelemben innovatív, hogy az alapanyagok felhasználása zömmel hulladékból történt, május 30-ig lesz megtekinthető az andráshidai kulturális intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!