Hírek

2013.07.19. 15:33

Anyatejjel táplálni a legjobb megoldás

Nagykanizsa - A gyermekvállalás örömére, az anyatejes táplálás fontosságára hívta fel a szülők figyelmét az Egészségügyi Alapellátási Intézmény.

Pásztor András

Az anyatejes világnaphoz kapcsolódó ünnepségen elsőként Cseresnyés Péter polgármester szólt a kisgyermekes szülőkhöz. Mint mondta: szomorú, hogy Magyarországon még mindig kevés gyermek születik, de a kormány népességpolitikája változást hozhat. Ehhez ugyanis nem csak pénzre, hanem mentalitásbeli változásra is szükség van.

Ezt követően dr. Buzás Judit, kistérségi tiszti főorvos, illetve Stimeczné dr. György Bernadette, az Egészségügyi Alapellátási Intézmény vezetője tartott előadást az anyatejes táplálás fontosságáról, illetőleg arról, hogy kik és hogyan adhatnak le fölösleges anyatejet.

Az előadásokat követően az intézmény olyan kisgyermekes anyukákat jutalmazott, akik az elmúlt időszakban több alkalommal is adtak le anyatejet, segítve ezzel azoknak a kisgyerekeknek, akiknek édesanyja valami ok folytán nem tudott szoptatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!