Hírek

2009.08.10. 02:21

Amit a fronton ettek a harcoló katonák

Szécsisziget (gyf) - A hagyományos programok mellett új elemekkel bővült idén a Szapáry-nap kínálata. A hét végén több százan látogattak el Szécsiszigetre, ahol egyebek mellett főzőverseny, valamint könyvbemutató is várta az érdeklődőket.

Gyuricza Ferenc

Utóbbi keretében a Pintér József és Pintérné Sinkovics Veronika által készített Kerkaland című idegenforgalmi-turisztikai kiadvány került a közönség elé, a kötet fotók sokaságával hívja fel a figyelmet a térség természeti és építészeti kincseire. Közben lehetőség nyílt arra is, hogy a faluba látogatók az Andrássy-Szapáry kastéllyal, a XVIII. század közepén épült barokk stílusú templommal és a két éve megnyitott vízimalom múzeummal ismerkedjenek.

A három épület egész nap nyitva tartott, s szinte állandóan tele volt.

- Szerettük volna a hagyományos Szapáry-napot új programokkal vonzóvá tenni, ezért a bivalyrezervátumba cowboy-bemutatót szerveztünk, de lehetőség volt arra is, hogy földbe vájt kemencében készített langalit kóstoljanak a faluba látogatók - mondta Dávid István polgármester. - Ez utóbbi arra hasonlított, amit egykor a frontokon harcoló katonák fogyasztottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!