Hírek

2017.05.31. 14:04

Ami neked munka, az nekem álom - Zalában is bekapcsolódtak az országos kampányba

ZALAEGERSZEG - A megyében 11 fogyatékossággal élő, illetve megváltozott munkaképességű személy munkával kapcsolatos álmának megvalósítására nyílt lehetőség a Duo Day Neked munka, nekem álom programban.

Az akció céljáról és jelentőségéről a Zala Megyei Kormányhivatalnál tegnap megtartott tájékoztatón számoltak be a kampány szervezői, illetve megjelent munkáltatók. A Duo Day elnevezésű, írországi minta alapján hazánkban is elindított Neked munka, nekem álom program azoknak a megváltozott munkaképességű embereknek szólt, akik szeretnék kipróbálni az általuk elképzelt munkát, és azoknak a foglalkoztatóknak, akik akik erre lehetőséget adnak nekik. A szervezők Zala megyében is megtalálták azokat a munkáltatókat, amelyek szívesen fogadták tegnap a jelentkezőket.

Ez egyúttal lehetőség az érintettek személyes találkozására, egymás megismerésére és a tapasztalatszerzésre. A kampány megvalósításába bekapcsolódtak a kormányhivatalok, a civil szervezetek közül pedig több megyében, köztük Zalában is a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület szervezte a kampányt.

Dr. Babati Szabolcs, a Zala Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály helyettes vezetője megnyitójában a megváltozott munkaképességűek munkaerőpiaci integrációjáról, és az abban elért eredményekről szólt. Elmondta, hogy a közelmúlt és jelenlegi munkaerőpiaci folyamatok is kedvező környezetet teremtenek a megváltozott munkaképességű emberek munkába történő bevonásához, azonban e spontán folyamatokon kívül tudatos kormányzati stratégia, és intézkedések sora is szolgálja ezt a célt.

Mint elmondta, kiemelt szerepe van ebben a folyamatban a társadalom érzékenyítésének. Közölte továbbá, hogy a Zalaegerszegi Járási Hivatalnál májusban 940 főt tartottak nyilván B1, C1 kategóriájú komplex minősítésű rehabilitációs ellátásban részesülőként, s az ő 70 százalékuk munkát végez. További 130 C2, D2 azaz súlyosabb egészségügyi minősítésű ellátott közül a számukra nyújtott szolgáltatásnak köszönhetően 30-an dolgoznak, az EFOP programba 270 személyt vontak be, s közülük 160-an helyezkedtek el.

Popovics Réka, a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület szakmai vezetője a Neked Munka, nekem álom program lényegét ismertette, majd felsorolta azokat a munkáltatókat, amelyek vállalták, hogy a megyénkben jelentkező 11 megváltozott munkaképességű személy álmát megvalósítsák a nap folyamán.

A megjelent munkáltatók között volt például az egerszegi a rendőrség is. Prok József ezredes, a megyei főkapitány rendészeti helyettese elmondta, hogy a nap folyamán egy nagykanizsai hölgyet látnak vendégül, aki rendőr szeretett volna lenni, de az egészsége nem tette lehetővé ezt. A hölgy a számára szervezett programban ismerkedett a járőrszolgálattal és a határőrizettel. Frauenhoffer Márta, a városi tv vezetője is felajánlotta, hogy elkalauzolják a náluk jelentkezőt a stúdiók, a műsorkészítés világába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!